Tusen Trädgårdar 2020

Funderar du på att vara med på Tusen Trädgårdar 2020?

Den 28 juni är det dags för Sveriges alla trädgårdar att öppna upp för besök. Redan nu kan du anmäla din trädgård. Vänta inte för länge med ditt beslut. Sista anmälningsdag är 1 juni. Alla kan vara med! Men så klar tycker vi att det är särskilt roligt att de privata trädgårdarna är med. Att just du vill vara med och visa din trädgård för andra. För att ge inspiration och glädje!

Du som varit inne tidigare ser säkert att hemsidan har genomgått en viss förvandling. Men mycket är sig likt. Du lägger upp din trädgård och hittar andras på sidan som vanligt. Gunnel Carlson bloggar och tipsar inför Tusen Trädgårdar under hela året.

Vill du se vilka trädgårdar som finns med där du bor? Gå till SÖK TRÄDGÅRD. Där under kan du välja att söka i din kommun, landskap eller valfritt. De trädgårdar som kommer upp är besöksbara och du kan också klicka på Visa karta för att se var de finns.

Här finns också trädgårdsföreningar, koloniföreningar, trädgårdsamatörer, stadsparker, villaägare, kyrkogårdar, skolträdgårdar och andra trädgårdsentusiaster.

Det kostar ingenting att vara med och vi ställer inga andra krav på dig som trädgårdsägare än att du ska tycka att det är roligt att visa din trädgård, söndagen den 28 juni 2020, mellan kl.10-17.

Anmälan till Tusen Trädgårdar öppnar under tidig vår 2020.

Du som redan har din trädgård här kan Logga in och uppdatera din trädgård så här: När du får upp din sida så väljer du min Trädgård i fältet uppe till höger. Sedan Redigera trädgård och så klicka för fliken Tusen Trädgårdar 2020. Från och med 2020 kan man även fylla i om man är medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård och/eller i Sällskapet Trädgårdsamatörerna.

Är du nykomling så är du välkommen att registrera din trädgård. Tar du ett steg i taget så är det enkelt.

Huvudarrangörerna: trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson, Inger Ekrem Riksförbundet Svensk Trädgård och Lisa Malmgren Studiefrämjandet Riks.
Foto. Anna-Karin Fallheden Riksförbundet Svensk Trädgård

 

Historik: 2010 arrangerade Gunnel Carlsons Trädgårdsriket tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård den allra första Tusen Trädgårdar. 2012 gick Studiefrämjandet in som ny samarbetspart och är numera en av tre huvudarrangörer till Tusen Trädgårdar. Inför 2020 har Tusen Trädgårdar påbörjat ett samarbete med Sällskapet Trädgårdsamatörerna.

 

Huvudarrangör: Gunnel Carlson, trädgårdsjournalist, tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård och Studiefrämjandet.

                     

 

Samarbetspartner: Sällskapet Trädgårdsamatörerna

 

Huvudsponsor till Tusen Trädgårdar 2020: Hasselfors Garden

Övriga sponsorer till Tusen Trädgårdar 2020: Impecta Fröhandel, Blomsterlandet