Rosendals trädgård

Rosendals Tradgard

Rosendals trädgård är beläget på Djurgården i Stockholm och är känt för sitt hållbarhetsfokus. Det är en biodynamisk trädgård som erbjuder en kombination av grönskande natur, trädgårdsodling och ett ekologiskt café. Besökare kan njuta av vackra trädgårdslandskap, en mängd växter och blommor, samt en känsla av lugn och ro. Rosendals trädgård har ett fokus på ekologisk och hållbar livsstil, vilket återspeglas i deras produkter och mat.

Vid ett besök till Rosendals trädgård kan man förvänta sig en avkopplande upplevelse. Trädgården har en butik där besökare kan köpa plantor, trädgårdsredskap och ekologiska produkter. Det finns också ett café som serverar färska bakverk och måltider tillagade med ingredienser från trädgården och med andra närproducerade råvaror. För de som är intresserade av trädgårdsskötsel och hållbarhet erbjuder Rosendals trädgård ofta workshops och evenemang. Det är en vacker plats för naturälskare, familjer och de som söker en lugn stund i en behaglig miljö.

Blommor i Rosendals trädgård

Rosendals trädgård är känd för sin mångfald av växter och blommor, och de exakta arterna kan skilja sig från säsong till säsong. Generellt kan besökare förvänta sig att se en blandning av traditionella och ovanliga blommor, däribland arter listade nedan.

Perenner

En mängd fleråriga blommor som ger färg och textur genom olika säsonger.

Säsongsblommor

Blommor som odlas för specifika säsonger t.ex. tulpaner på våren och dahlior på hösten.

Rosor

Rosendals trädgård kan ha olika sorters rosor, från traditionella trädgårdsrosor till mer ovanliga arter.

Kryddväxter och medicinalväxter

Utöver dekorativa blommor, odlas även en mängd kryddväxter och växter som kan ha medicinska egenskaper.

Ätbara blommor

En del av trädgårdens koncept är odlingen av ätbara blommor som används i caféet.

Ekologiska och biodynamiska växter

I enlighet med deras fokus på hållbarhet och biodynamisk odling.

Rosendals trädgård underhåller ofta sina planteringar för att reflektera säsongens bästa och för att demonstrera ekologisk och hållbar trädgårdsodling.

Ägs och drivs av Rosendals trädgårdsstiftelse

Rosendals trädgård ägs och drivs av Rosendals trädgårdsstiftelse – en ideell stiftelse som skapades för att bevara och utveckla Rosendals trädgård som en plats för ekologisk odling och miljömedvetenhet. Stiftelsen fokuserar på att främja en hållbar livsstil och att öka kunskapen om ekologiskt jordbruk, trädgårdsskötsel och matlagning. Målet är att Rosendals trädgård ska vara en inspirationskälla och en utbildningsplats för både vuxna och barn, och att bidra till en mer hållbar framtid.

Bild: Tony Webster (Flickr)