Tusen trädgårdar

Dukat Bord I Tradgard

Tusen trädgårdar är ett evenemang i Sverige där privata trädgårdsägare öppnar sina trädgårdar för allmänheten under en dag. Det är en nationell händelse som syftar till att främja trädgårdskultur, dela kunskap och erfarenheter om trädgårdsodling, samt inspirera till grönare livsstilar. Evenemanget äger rum vartannat år och lockar tusentals besökare som får möjlighet att utforska en mångfald av trädgårdar, från små stadsoaser till storskaliga lantliga anläggningar.

Under Tusen trädgårdar får besökarna uppleva en bred variation av trädgårdsdesigner, växtsamlingar och odlingstekniker. Det är också en social händelse där trädgårdsentusiaster kan mötas, utbyta idéer och få inspiration. Många trädgårdsägare erbjuder också rundturer, workshops och föredrag om olika trädgårdsrelaterade ämnen. Evenemanget bidrar till en ökad medvetenhet om trädgårdens betydelse för miljön och välbefinnandet, samtidigt som det stärker gemenskapen bland trädgårdsintresserade.

10-års-jubileum

Den 28 juni år 2020 var 10 års-jubileum för Tusen trädgårdar och det hölls därmed en trädgårdsfest. Huvudarrangören var Gunnel Carlson tillsammans med Riksförbundet svensk trädgård och Studiefrämjandet.

Vem riktar sig evenemanget åt?

Evenemanget Tusen trädgårdar riktar sig till trädgårdsentusiaster och allmänheten som är intresserade av trädgårdsskötsel, landskapsdesign och växtodling. Det är en möjlighet för människor att besöka och utforska en mängd olika privata och offentliga trädgårdar, lära sig om olika trädgårdstekniker, och dela erfarenheter med andra trädgårdsälskare. Evenemanget lockar en bred publik, inklusive både amatörträdgårdsmästare och professionella inom branschen. Det är också en plats för familjer och individer som helt enkelt vill njuta av skönheten och freden i vackra trädgårdsmiljöer.