Odla unga odlare – Ett lärande för livet

Riksförbundet Svensk Trädgård erbjuder ett unikt medlemskap, speciellt för skolor och förskolor. Syftet är att inspirera till odling och visa på möjligheten att använda sig av detta som ett pedagogiskt verktyg.

Är du redan skol-/förskolemedlem – logga in här: Logga in här för att ta del av ditt kunskapsmaterial >>
Inloggningskoden hittar du i ditt senaste nyhetsbrev. Har du frågor är du välkommen att kontakta medlemsservice på medlemsservice@tradgard.org alt på telefon 08-792 13 15 mån-tors 9-12.


Ett medlemskap – speciellt för skola och förskola

Genom medlemskapet får pedagoger både kunskapsmaterial och ett välkomstpaket (startkit). När en skola eller förskola ansluter sig till vårt förbund kan vi tack vare våra samarbetspartners dela ut ett antal fina välkomstpaket* fyllda med odlingsmaterial (till ett värde av ca 2000kr), samt rådgivning och 6 nummer av den erkända trädgårdstidningen Hemträdgården, tidningen finns även att läsa digitalt för medlemmar.*OBS! begränsat antal. Gäller vid nytt medlemskap (första året).

Ert välkomstpaket (startkit) hämtar ni enkelt upp från Granngården (år ett), så att ni lätt kommer igång med odlandet och får en bra start. Odla Unga Odlare genomförs med bidrag från och i nära samarbete med våra sponsorer Granngården, Nelson Garden, Hasselfors Garden och Gjordnära.

Så här säger Andreas Andersson, NO-lärare på Axonaskolan, om satsningen:
– Som lärare är det lätt att fokusera på kursplaner, bedömningar och värdeord i läroplaner. Vi glömmer ibland att vi också förmedlar livskunskaper. Mjuka värden som är svåra att mäta, men som man bär med sig hela livet. Den som kan odla kan skapa sin egen föda. Ett barn som får lära sig att odla, lär sig även att iaktta och vårda sin omgivning. Vilka bättre färdigheter kan vi förmedla till kommande generationer?
Medlemskap förskola/förskola, inkl. välkomstpaket, 975kr/år (värde 2975kr). Anmäl er skola här.
Ingår i välkomstpaketet (värde 2000kr). Hämtas ut hos Granngården med den voucher ni får efter betald årsavgift:
Tack vare våra sponsorer från Granngården, Nelson Garden och Hasselfors Garden får ni möjlighet att ta del av detta omfattande startkit.
• Pallkragar 2st (Granngården)
• Kvalitetsjord 10 säckar (Hasselfors Garden)
• Hydroponiskt odlingskit – startpaket (Nelson Garden)
• Växtbelysning LED-ramp med adapter, hängare med sugproppar (Nelson Garden)
Vägledning och support (ingår i medlemskap värde 975kr år1/850kr år2):
• Nyhetsbrev 8-10/år
• Instruktion och inspirationsfilmer speciellt framtagna för pedagoger. Se exempel på Youtube
Samlad pdf med exempel på filmmaterial som ingår hittar du här.
• Kunskapsbank
• Fri trädgårdsrådgivning
• Lokalt odlingsnätverk
• Inspiration och pepp från Andreas Andersson. MA/NO-lärare på Axonaskolan, eldsjäl och inspiratör från @odlaiskola, bl a via vår nätverksgrupp på Facebook.
• Trädgårdstidningen Hemträdgården 6 nummer /år
• 
Medlemskap i Riksförbundet Svensk Trädgård – medlemsförmåner som ex rabatter, bl a 10% hos Granngården

Vill ni som skola bli medlem i Riksförbundet eller höra mer om projektet kontakt oss på e-post medlemsservice@tradgard.org alt på tel. 08-792 13 15 måndag-torsdag 09.00-12.00

Samarbetspartners: Nelson Garden, Hasselfors Garden, Granngården