Föredrag, digitala trädgårdsvisningar och inspiration

Här samlar vi föredrag och annan inspiration inför Tusen Trädgårdar

Föreläsningsserien är inspiration inför Tusen Trädgårdar som fyller 10 år i år. Se separat arrangemang på Studiefrämjandets hemsida för anmälan. OBS: varje föreläsning kräver en separat anmälan. Se nedan. Den 28 juni öppnar svenska trädgårdar sina grindar och bjuder in till besök. Spana in Trädgårdssverige för att hitta en trädgård att besöka som ligger nära dig: www.tradgardssverige.org

Digital trädgårdsvisning 28 juni – hemma hos Hanna Wendelbo

En trädgårdsvisning där alla kan vara med! Tusen trädgårdar med Hanna Wendelbo Design🌸

Du har väl inte missat att Hasselfors Garden sänder live tillsammans med Hanna Wendelbo under Tusen Trädgårdar söndagen den 28 juni. För att kunna svara på alla era frågor kring odling, jord och näring har de även bjudit in Pia som är hortonom och jordexpert🌱 ⁣

Kl 10 – Sommarblommor och snittblomsodling⁣
Kl 13 – Växthuset⁣
Kl 15 – Köksträdgården⁣

PS Sändningen kan ses i efterhand

Mer information om digital trädgårdsvisning
Facebookevenemanget hittar du här

Digital föreläsning 25 juni – Den blommande trädgården hos Gunnel Carlson

Den 25 juni kl.18.30-19.30 föreläser inspiratören och trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson för alla trädgårdsentusiaster digitalt. En föreläsning där alla kan vara med!

Vad ska man ha trädgården till och hur kan man tänka? Gunnel berättar om våra trädgårdars historia och hur vi skapar trädgårdar där alla kan trivas. Föreläsningen är cirka 20 minuter med ungefär 30 minuters frågestund efteråt.

Anmälan: Föreläsningen är gratis och kommer streamas ut i landet. Glöm inte att anmäla ditt deltagande. Länken till föreläsningen skickas i ett separat mail till dig på förmiddagen samma dag den 25 juni (OBS: sista anmälningsdag 24 juni). Anmäl dig

Gunnel berättar om vår gröna parkskatt

(i samarbete med Swedish Gardens)

Den 28 juni är flera parker med och visar på mångfalden i trädgårds Sverige. Norrvikens trädgårdar i Båstad, Tjolöholms slott i Fjärås, Sollidens slott på Öland, Trädgårdsparken i Ytterjärna i Järna och Botaniska trädgården i Uppsala är bara ett par av de större parker som är med under Tusen Trädgårdar. Visst är det härligt att vi har ett så grönt trädgårds Sverige med många gröna lungor och oaser att upptäcka. Den 28 juni under Tusen Trädgårdar eller vid annat tillfälle under hemestern i Sverige. Gunnel berättar mer…

Digital föreläsning 22 juni – Köksträdgården hos Gunnel Carlson

Den 22 juni kl.18.30-19.30 föreläser inspiratören och trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson för alla trädgårdsentusiaster digitalt. En föreläsning där alla kan vara med!

Vad ska man ha trädgården till och hur kan man tänka? Gunnel berättar om våra trädgårdars historia och hur vi skapar trädgårdar där alla kan trivas. Föreläsningen är cirka 20 minuter med ungefär 30 minuters frågestund efteråt.

Anmälan: Föreläsningen är gratis och kommer streamas ut i landet. Glöm inte att anmäla ditt deltagande. Länken till föreläsningen skickas i ett separat mail till dig på förmiddagen samma dag den 22 juni (OBS: sista anmälningsdag 21 juni). Anmäl dig

Digital föreläsning 16 juni – Vår trädgård hos Gunnel Carlson

Den 16 juni kl.18.30-19.30 föreläser inspiratören och trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson för alla trädgårdsentusiaster digitalt. En föreläsning där alla kan vara med!

Vad ska man ha trädgården till och hur kan man tänka? Gunnel berättar om våra trädgårdars historia och hur vi skapar trädgårdar där alla kan trivas. Föreläsningen är cirka 20 minuter med ungefär 30 minuters frågestund efteråt.

Anmälan: Föreläsningen är gratis och kommer streamas ut i landet. Glöm inte att anmäla ditt deltagande. Länken till föreläsningen skickas i ett separat mail till dig på förmiddagen samma dag den 16 juni (OBS: sista anmälningsdag 15 juni). Anmäl dig

Digital föreläsning 13 maj – Vikten av att vi odlar

Den 13 maj kl.18.30 föreläser inspiratören och trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson för alla trädgårdsentusiaster digitalt. En föreläsning där alla kan vara med!

Gunnel Carlson är en av initiativtagarna bakom Tusen Trädgård. Under föreläsningen kommer hon att berätta mer om Tusen Trädgårdar och hur viktigt det är att vi odlar. Genom att sätta ett frö, plantera ett träd eller dela en växt gör vi världen bättre.

Anmäl dig till föreläsningen

Föreläsningen görs i samarbete med Gunnel Carlson, Studiefrämjandet, Riksförbundet Svensk Trädgård och kommer att streamas ut i landet. Anmäl ditt deltagande idag! Begränsat antal platser. Välkommen med din anmälan via länk till anmälan.

En ny länk till själva föreläsningen skickas ut till alla anmälda i anslutning till föreläsningen den 13 maj.