Tusen Trädgårdar 2020

JUST NU: Med anledning av Covid-19 (29/5 2020)
Covid-19 och Tusen Trädgårdar – rekommendationer och allmän information kring en säkrare trädgårdsvisning

Årets Tusen Trädgårdar blir inte som vanligt. Men om vi visar respekt och håller gott avstånd till trädgårdsägare och andra besökare kan vi alla se fram emot en fin dag utomhus i det gröna. Ladda ner affisch och rekommendationer för trädgårdsägare och besökare här:
Covid 19 – säkrare trädgårdsvisning under Tusen Trädgårdar
Tusen Trädgårdar Affisch_interaktiv

(27/5 2020)
Tusen Trädgårdar – Sveriges största trädgårdsvisning blir av.
Vår ambition är fortsatt att genomföra Tusen Trädgårdar den 28 juni.
Tusen Trädgårdar 2020 kommer att anordnas på ett säkert sätt och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer kring Covid 19. Allt för att så många som möjligt i hela landet ska få chansen att njuta av trädgårdsglädje även ett år som detta.
Inom kort kommer vi att lägga ut instruktioner och rekommendationer för att corona-säkra trädgårdsvisningen och ge tips för såväl trädgårdsägare som besökare. Ett informationspaket till de medverkande trädgårdsägarna kommer att finnas tillgängligt för nedladdning från hemsidan i god tid före arrangemanget.
Coronapandemin påverkar oss alla och kräver anpassningar. Vi följer rapporteringen om coronapandemin noga och följer och agerar utifrån officiella källor och beslut som tas kring frågan. Se Folhälsomyndigheten. Därmed kan det komma att ske snabba ändringar kring arrangemanget. Håll er alltid uppdaterade på hemsidan www.tradgardssverige.org/tusen-tradgardar-2020 för aktuell information.
Varmt välkomna att registrera er trädgård på www.tradgardssverige.org. Behöver ni hjälp med eventuell avregistrering eller har frågor är ni så klart välkomna att höra av er på info@tradgardssverige.org.
Styrgruppen för Tusen Trädgårdar
Riksförbundet Svensk Trädgård, Studiefrämjandet och Gunnel Carlson

Tillsammans kan vi bromsa smittan!
Här kommer några viktiga saker som alla kan göra:

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder.
  • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Är du i en riskgrupp är det extra viktigt att du begränsar dina sociala kontakter och undviker platser där människor samlas.

(4/5 2020)
Vi ställer INTE in, vi ställer OM!

Tusen trädgårdar 2020 kommer att genomföras – i någon form.
Med ett Coronavirus som påverkar vår vardag i hela vårt land måste vi tänka till när det gäller ett så stort arrangemang som Tusen Trädgårdar. Vi värnar om er säkerhet och tar vårt nationella ansvar för att minska smittspridningen i landet. Vi kommer att genomföra Tusen Trädgårdar men inte som vanligt, utan i ett Coronasäkrat format.
Trädgårdsarbete och odling ÄR en stor och viktig del i våra liv och för många medborgare i vårt avlånga land. För många utgör därför våren en fantastisk tid och trädgården eller odlingslotten en fristad och ett paradis för lustfyllt odlande, kunskapsutbyte och eftertanke. Tusen Trädgårdar är ett arrangemang som många längtat till under en lång period och för oss är det värdefullt att se allt det engagemang och den inspiration som florerar i alla våra kanaler, såväl på hemsidan, på Instagram, som i Facebookgruppen Tusen Trädgårdar.
Vi huvudarrangörer vet att Tusen Trädgårdar är ett engagerande och värdefullt arrangemang som visar på mångfalden av trädgårdar i vårt land, där alla kan vara med och dela med sig av sitt paradis, där vi får inspiration och utbyter kunskap, tankar och idéer med andra intresserade. Därför har vi tagit beslutet att: ”Vi ställer INTE in, vi ställer OM”.
Detta medför att vi behöver se över hur ett Coronasäkrat Tusen Trädgårdar kan genomföras. Inom de närmaste veckorna kommer vi att lägga upp en plan för detta och återkommer med besked om vilket format årets arrangemang får. 2020 ÄR INGET VANLIGT ÅR, det vet vi redan. Planer ändras och roliga saker ställs in. Så måste det få vara. Men Tusen Trädgårdar BLIR DET och ett 10 års firande. Det lovar vi! Ni kan fortsatt anmäla er trädgård på hemsidan fram till sista anmälningsdag, 1 juni. Vi håller er kontinuerligt uppdaterade. Håll koll på www.tradgardssverige.org för den senaste informationen. Har ni frågor är ni varmt välkomna att höra av er så klart info@tradgardssverige.org.
Med hjärtligt gröna hälsningar, Gunnel Carlson, Riksförbundet Svensk Trädgård och Studiefrämjandet

Funderar du på att vara med på Tusen Trädgårdar 2020?
Ladda ner din informationsfolder här Folder_till_Tusentradgardar_2020.pdf

Den 28 juni är det dags för Sveriges alla trädgårdar att öppna upp för besök. Redan nu kan du anmäla din trädgård. Vänta inte för länge med ditt beslut. Sista anmälningsdag är 1 juni. Alla kan vara med! Men så klar tycker vi att det är särskilt roligt att de privata trädgårdarna är med. Att just du vill vara med och visa din trädgård för andra. För att ge inspiration och glädje!

Du som varit inne tidigare ser säkert att hemsidan har genomgått en viss förvandling. Men mycket är sig likt. Du lägger upp din trädgård och hittar andras på sidan som vanligt. Gunnel Carlson bloggar och tipsar inför Tusen Trädgårdar under hela året.

Vill du se vilka trädgårdar som finns med där du bor? Gå till SÖK TRÄDGÅRD. Där under kan du välja att söka i din kommun, landskap, genre eller frisök(på specifika ord eller trädgårdsnamn som du redan vet om). Glöm inte att klicka i Tusen Trädgårdar så att rätt trädgårdar sorteras fram. De trädgårdar som kommer upp är besöksbara och du kan också klicka på Visa karta för att se var de finns.

Här finns också trädgårdsföreningar, koloniföreningar, trädgårdsamatörer, stadsparker, villaägare, kyrkogårdar, skolträdgårdar och andra trädgårdsentusiaster.

Det kostar ingenting att vara med och vi ställer inga andra krav på dig som trädgårdsägare än att du ska tycka att det är roligt att visa din trädgård, söndagen den 28 juni 2020, mellan kl.10-17.

OBS! Anmälan till Tusen Trädgårdar är öppen fram till 1 juni 2020.

Är du nykomling så är du välkommen att registrera din trädgård. Tar du ett steg i taget så är det enkelt.

Du som redan har din trädgård upplagd här kan Logga in och uppdatera din trädgård så här: När du får upp din sida så väljer du min Trädgård. Sedan Redigera trädgård och så klicka för fliken Tusen Trädgårdar 2020. Från och med 2020 kan man även fylla i om man är medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård och/eller i Sällskapet Trädgårdsamatörerna.

Notera: Även om du varit med förr så syns din trädgård bara om du har anmält den till det aktuella årets Tusen Trädgårdar. Din trädgård får då Tusen Trädgårdar loggan på sin sida. Trädgården kommer även att vara sökbar och synas i Söket. Glöm inte att spara uppdateringen genom att klicka på Uppdatera.

Inför ett Tusen Trädgårdar år syns ENBART de trädgårdar som är anmälda till Tusen Trädgårdar på hemsidan. Detta för att undvika missförstånd om vilka som valt att visa sin trädgård under arrangemanget. Syns din trädgård så är den anmäld.

Nytt lösenord

Begär ett nytt lösenord. Om du har glömt ditt lösenord kan du alltid begära ett nytt. Se den här instruktionsfilmen nedan om hur du gör det enklast själv. Får du det trots allt inte att fungera är du så klart alltid välkommen att höra av dig till oss på info@tradgardssverige.org så hjälper vi till så snart vi kan. Lycka till!

 

Huvudarrangörerna: trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson, Inger Ekrem Riksförbundet Svensk Trädgård och Lisa Malmgren Studiefrämjandet Riks.
Foto. Anna-Karin Fallheden Riksförbundet Svensk Trädgård

 

Historik: 2010 arrangerade Gunnel Carlsons Trädgårdsriket tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård den allra första Tusen Trädgårdar. 2012 gick Studiefrämjandet in som ny samarbetspart och är numera en av tre huvudarrangörer till Tusen Trädgårdar. Inför 2020 har Tusen Trädgårdar påbörjat ett samarbete med Sällskapet Trädgårdsamatörerna.

 

Huvudarrangör: Gunnel Carlson, trädgårdsjournalist, tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård och Studiefrämjandet.

                     

 

Samarbetspartner: Sällskapet Trädgårdsamatörerna

 

Huvudsponsor till Tusen Trädgårdar 2020: Hasselfors Garden

Övriga sponsorer till Tusen Trädgårdar 2020: Impecta Fröhandel, Blomsterlandet