Tillbaka

Rovelyckans Trädgård & Ställplats, HÖÖR

Adress: Rovelyckan 107, 243 91 HÖÖR

Rovelyckans trädgård & ställplats är ett projekt som har växt fram under några år.
Vi har haft vårt hus och tomt i 32 år och denna plats har vi utnyttjat under åren på väldigt många olika sätt.
Där ställplatsen är i dag var crossbana för 6 år sedan och den nya delen av trädgården (som vi säger) har varit skog och grillplats. Den nya delen har vi jobbat med sedan 2014 men mest aktiva har vi varit under 2016 & 2017.
Vi började med ytterramen av trädgården och hade en klar bild av en del av trädgården men sen var där även en mellandel som var mindre uttänkt och hur vi skulle få ihop det med den gamla trädgården var oklart. Men efterhand så växte dom olika delarna samman och på samma sätt växte det fram att vi kanske skulle visa upp trädgården för andra trädgårdsintresserade.
Trädgården har inte någon speciell stil, utan från början användes bara det som redan fanns, delade och flyttade in i den nya delen. Efterhand har vi köpt sådant som vi inte tidigare hade.
Mångfald samt en lång blomningssäsong är vad vi strävar efter.
Vår trädgård innehåller olika sorters rosor, pioner, julrosor, irisar, prästkragar, stjärnflocka, annueller och mycket mer. Den är ett pågående projekt som är under ständig förändring.
Det finns även ett stort intresse för en levande trädgård och därmed har vi lagt till rinnande vatten som slingrar sig igenom trädgården med små dammar på vägen som mynnar ut i en större. Livet fortsätter i vattnet med koikarp, guldfisk och stör. Detta höjer helhetsintrycket av trädgården enormt tycker vi.
Vi har också försäljning av trädgårdsting och hantverk.
Besök gärna vår facebook ”Rovelyckans trädgård & ställplats”.

Landskap skåne
Zon / Odlingsläge II
Genre Privata trädgårdar

Funktioner

Övrig information

  • Tar emot besök: Ja
  • Öppettider: enligt överenskommelse
  • Kontakt: 0706638467 elle 0768350950
  • Försäljning: Vi har försäljning av trädgårds ting och lite hantverk.

Kommentarer