av bilder
Visa alla bilder

Tillbaka

Lärjeåns Kök & Trädgårdar, Angered

Adress: Ekevadsvägen 5, 42465 Angered
Webbplats: www.larjeanstradgardar.se

Vid randen till Lärjeåns dalgång ligger Lärjeåns Kök & Trädgårdar. Trädgården och köket är KRAV-certifierat sedan 2016. Odling sker på friland och i kallväxthus. Grönsaker och kryddväxter skördas till lunchrestaurangen men säljs också till besökare beroende på säsong och tillgång. Eftersom vår jord är av styv lera odlar vi mycket i upphöjda bäddar. Vi bygger även kompostlimpor som vi sedan odlar på.

I anslutning till trädgården finns en odlarförening med kolonilotter som arrenderas av boende i närområdet och som kommit till med hjälp av Stadsnära Odling. Delar av trädgården upplåts även åt pedagogisk verksamhet och projekt i samarbete med skolor och föreningar i kommunen.

Lärjeåns Kök & Trädgårdar är ett socialt företag dit människor kommer av olika anledningar för att arbetsträna och på så vis hitta tillbaka till arbetslivet igen. Här får både människor och växter växa och blomstra!

Landskap västergötland
Zon / Odlingsläge II
Specialitet Ekologisk grönsaksodling
Genre Visningsträdgård
Vägbeskrivning Från Göteborg tar du spårvagnslinje 4, 8 eller 9 till ändhållplatsen Angered Centrum. Med bil tar du väg 45 mot Karlstad till Angered Centrum. Parkera vid parkering P3 vid ICA MAXI. Trädgården ligger bakom Angered Arena.
Övrigt Konferenslokal och växthus går att hyra för fest och bröllop.

Funktioner

Övrig information

  • Tar emot besök: Ja
  • Öppettider: 8.00-15.00
  • Kontakt: 010-7079330
  • Café/Restaurang: Dagens lunch med vegetarisk alternativ varmrätt och stor salladsbuffé med hembakat bröd. Servering i inomhus, på gårdsplanen och i växthus.
  • Försäljning: Hantverk, grönsaker och förädlade produkter från egna trädgården. Butik/kök öppet vardagar 8.00-15.00 året runt. Trädgården alltid öppen.
  • Handikappvänligt: Ja

Kommentarer