av bilder
Visa alla bilder

Tillbaka

Kvarnbackens keramikträdgård, Almunge

Adress: Solvalla 88, 74010 Almunge
Webbplats: https://www.ceciliaboivie.com

Mellan två berg ligger denna äldre trädgård som bjuder på många nivåer och rum. Häckar och bersåer avgränsar och delar in och flera berg skapar dramatik i trädgården. Här finns växthus, hängmattsparken, keramikträdgården, en Stumpery garden och längst ner i trädgården en skogsträdgård under tillväxt.

Trädgården är 10 000 kvm stor med en ordnad och del som övergår i en mer ”vild” naturtomt. Här och var syns keramiska föremål, drejade eller skulpterade för trädgård.

-Jag ser keramiken som en del av trädgården precis på samma sätt som att växterna har sin plats. Det här är en plats för vila, umgänge och kreativitet. Här finns keramikspiror på armeringsjärn, betongplattor med ingjutet keramiskt mönster, väggar med keramikplattor och armering, keramikklot och handdrejade krukor.

På tomten finns keramikverkstaden och verkstadsbutiken med försäljning av keramik för trädgården och hemmet, allt till verkstadspriser. Visning av keramikverkstaden och demonstration av drejning kl 11.00 den 28 juni. Välkomna att vandra runt i trädgården, sitt ner en stund och gör ett besök i keramikbutiken. Se mer på Instagram @ceciliaboivie

Landskap uppland
Zon / Odlingsläge IV
Specialitet Konsthantverk i och för trädgård
Genre Privata trädgårdar
Vägbeskrivning Från Uppsala kör väg 288 mot Östhammar, sväng höger mot Hallstavik, höger mot Almunge, vänster mot Solvalla. Från Stockholm väg 273 via Arlanda. Se https://ceciliaboivie.com/karta.asp
1

Funktioner

Övrig information

  • Tusen trädgårdar 2020: Ja
  • Tar emot besök: Ja
  • Öppettider: 10-17
  • Kontakt: 0704983544
  • Försäljning: Försäljning av keramik för trädgård och hem

Kommentarer