av bilder
Visa alla bilder

Tillbaka

I Vått och Torrt Inredning & Trädgård, Tomelilla

Adress: Ö Ingelstad 1603, 273 94 Tomelilla
Webbplats: https://www.ivattochtorrt.se Blogg: https://www.ivattochtorrttradgard.blogspot.se

Trädgården är 6 500 m2 stor och har dels en offentlig del runt butiksområdet samt en privat del som är under ständig utveckling. Den del av trädgården som ligger runt butiken har flera olika rum. Här finns finns bl a en lund omgiven av naverlönn och avenbokshäckar. Där omsluts man av såväl en berså av bärhäggmispel med en sittplats samt en hel del träd och buskar, bl a magnolia sieboldi och koreansk kornell. I trädgården finns även två paviljonger och ett runt 12-kantigt lusthus som omgärdas av gångar och perennrabatter. Jag kallar mig själv för ”växtnörd”, och växter är min passion, mitt yrke och min hobby. På våren har jag många olika julrosor och lökväxter, under sommaren blommar många olika rosor, phlox, och klematis. På sensommaren och hösten är de olika gräsen som vackrast.

Jag som äger butiken är florist i grunden med såväl geställ- som mästarbrev inom yrket men är även utbildad trädgårdsingenjör med designinriktning vid SLU, Alnarp. Vi försöker hela tiden utveckla trädgården och senaste året har det hänt mycket. Stilen är lantligt ”ruffsig” och här får växterna ett relativt fritt spelrum och jag gillar oväntade möten. Välkommen att besöka oss i en lantlig, lugn och fridfull miljö där vi värnar om den biologiska mångfalden och djuren i trädgården, såväl stora som små. Vill ni ta med eget fika/matsäck, går det bra att sitta i våra trädgårdsmöbler, i vårt vackra lusthus eller på medhavd filt! I butiken säljer vi säsongens växter, rostigt smide, krukor, växtstöd, och mycket mer. Vi ordnar själva växtloppisar två ggr/år där utomstående kan komma och ställa ut. Mer info om de se sociala medier och hemsidan.

Ang covid -19 så har vi stora ytor att vandra runt på och vi har begränsat antal kunder i butikslokalerna samtidigt till tre stycken.

Varmt välkomna till oss och till Tusen trädgårdar!
Carina med personal och familj

Landskap skåne
Zon / Odlingsläge I
Specialitet Småskalig växtsamlare...
Genre Visningsträdgård
Vägbeskrivning Ligger mellan Smedstorp och Hammenhög på Österlen. Följ skyltar i byn. GPS lat 55 31 44, long 14 5 57
Övrigt Café och restaurang finns i byn. Se Smedjans mat och logi på facebook.
1

Funktioner

Övrig information

  • Tusen trädgårdar 2020: Ja
  • Tar emot besök: Ja
  • Öppettider: tors - sön 11 - 17, (juli även ons) övrig tid enl överenskommelse
  • Kontakt: 0768-582241
  • Försäljning: Öppettider: tors - sön 11.00 - 17.00 (i juli även ons)

    Butiken har varor för både hem och trädgård i den lantliga stilen. Vi har ex krukor, växtstöd i smide, lyktor, pynt och presenter, växter efter säsong och mycket mer. Se hemsida och blogg!

Kommentarer