av bilder
Visa alla bilder

Tillbaka

Gunnel och Olas trädgård, Älta

Adress: Ulvsjövägen 25, 138 33 Älta

Gammal villaträdgård från 30-talet på 1 295 kvm. Av den gamla trädgården finns själva stommen kvar – stora lövträd, äng, syrenberså, spireahäckar, och många låga stenmurar. Vi har försökt att behålla en gammaldags prägel, men har under de år vi har haft trädgården (sedan 1974) förnyat en hel del, framför allt fällt stora granar.
Vi vill att vår trädgård ska vara en mysig, vilsam och vacker och samtidigt spännande plats och att själen ska må bra för den som vistas där. Det finns många sittplatser och olika ”rum”. Framsidan sluttar mot Ulvsjövägen och där får det växa ganska vilt med ek, sälg, björk och gullregn och med vintergröna som marktäckare. Entrén vaktas av en gammal en. Den största delen av trädgården ligger på baksidan av huset och innehåller bl.a. en kryddträdgård, ”medelhavsplats”, ”meditationsplats” och ”bärland” med vinbär, krusbär, hallon, jätteblåbär och smultron. Det finns plymspireor, malvor, jättekungsljus, aklejor och en mycket gammal rikblommande pion m.m.

Landskap södermanland
Zon / Odlingsläge III
Genre Privata trädgårdar
Vägbeskrivning Kollektivt: Busshållplats "Kolarängen" i norra Älta. Buss 401, 840 och 821. Gångtid ca 5 min från hållplatsen.
Bil: Ulvsjövägen går västerut från Ältavägen längst upp i Kolarängen, norra Älta. Parkera utefter Ulvsjövägen (smal).
Övrigt Medlem i Tyresö Trädgårdssällskap
1

Funktioner

Övrig information

  • Tusen trädgårdar 2020: Ja
  • Tar emot besök: Ja
  • Öppettider: Efter överenskommelse
  • Kontakt: 0706784421

Kommentarer