Tillbaka

Cesars trädgård, Älmeboda Tingsryd

Adress: Folsebo Norregård, 360 23 Älmeboda Tingsryd
Webbplats: www.cesarsträdgård.se

En lantlig trädgård omgiven av ett vackert kulturlandskap. I Cesars trädgård finns bland annat en rosenpergola med örtagård, fruktträdgård, en stor mönsterodlad köksträdgård med växthus, och ett ”bonna-orangeri”. I köksträdgården odlas många gamla kulturarvssorter av bönor, ärter, vitlök, tomater med mera. Nytt för i år är barnens trädgård där vi vill visa hur lätt det är att anlägga en liten köksträdgård utan att gräva och rensa ogräs!

Landskap småland
Zon / Odlingsläge IV
Specialitet Underhållsfri trädgård med upphöjda bäddar och odlingslådor
Genre Privata trädgårdar
Vägbeskrivning Sväng av mot Tingsryd, väg 120, i rondellen i Rävemåla. Kör ca 2 km. Sväng vänster vid skylt Kållebo 5, följ asfaltvägen ca 2,8 km. Cesars trädgård ligger utmed vägen på vänster sida. Sväng ned på vår grusväg efter fruktträdgården och parkera bakom boningshuset. Från väg 120 är det skyltat till Cesars Trädgård.
Övrigt Trädgårds- och inredningsbutik, försäljning av rosor, perenner och örter från trädgården samt försäljning av pelargoner och ryska sorter av vitlök.

Funktioner

Övrig information

  • Café/Restaurang: Kaffe, te, läsk och glass finns till försäljning. Under Tusen Trädgårdar kommer även hembakat att erbjudas besökarna.
  • Försäljning:

Kommentarer