Registrera dig och
Lägg upp din trädgård

Trädgårds Sverige är en samlingsplats för den svenska trädgården. Här kan man gå in och hitta sitt eget favoritutflyktsmål i det gröna Sverige. Vill du vara med och visa din trädgård registrerar du dig här. Det kostar ingenting och du väljer om du vill ta emot besök eller bara vill visa din trädgård här på Trädgårds Sverige.
Vill du vara en del av Trädgårds Sverige och visa upp din trädgård gör du så här:

1. Klicka på ”Registrera dig” längst upp till höger på sidan för att komma till registreringen.

2. Skriv in din e-postadress (som också blir ditt användarnamn). Fyll också i siffer- och bokstavskoden innan du trycker på ”Registrera dig”-knappen.

3. Du får nu ett mail med ett lösenord och en aktiveringslänk till din e-postadress. Mailet med dina nya kontouppgifter skickas direkt från hemsidan. Titta i din papperskorg/skräpkorg om du inte fått något mail i din inkorg.

4. Klicka på länken och logga in på din nya profil (ange e-postadress och lösenordet från mailet).

5. När du är inloggad kan du välja att redigera din profil (t.ex byta lösenord) eller skapa en trädgård. Glöm inte att lägga in dina adress under profil. Den adressen är den vi skickar eventuellt fysiskt material till. Vilket är speciellt aktuellt vid medverkan på Tusen Trädgårdar.

SKAPA DIN TRÄDGÅRD

Om du vill lägga upp din trädgård på Trädgårds Sverige är det några steg du ska gå igenom innan allt är klart.

1. Klicka på den gröna knappen ”Skapa en trädgård”.

2. Fyll i namnet på din trädgård.

3. Beskriv din trädgård. Är du osäker på vad du ska skriva, titta runt på andra trädgårdar på Trädgårds Sverige och få inspiration.

4. Fyll i vem som är kontaktperson/ägare, om du vill vara med i Tusen Trädgårdar, om besökare ska kunna lämna kommentarer till din trädgård och om din trädgård är öppen för besök. Vill du ha besök kommer det upp två extrafält där du fyller i ditt telefonnummer och vilka dagar du vill ha besök.

5. Under Adress/kartuppgifter fyller du i landskap, kommun, gatuadress, postnummer och postort  DÄR TRÄDGÅRDEN LIGGER. Det är viktigt att du skriver i korrekt adress då vi använder Google Maps för att markera var trädgården ligger.

6. Har du en hemsida som handlar om din trädgård fyller du i hela adressen, inklusive https://

7. Vill du ta emot besök har du möjlighet att skriva en kort vägbeskrivning.

8. Välj till sist vilken zon din trädgård tillhör.

9. Under Övrig information fyller du bl.a. i vilken typ av trädgård du har, t.ex. koloni eller privat trädgård, om du har någon specialitet eller något till försäljning. Dessutom kan du välja att klicka i om du är medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård och/eller Sällskapet Trädgårdsamatörerna.

10. Under Bilder ladda upp bilder till din trädgård. Välja ”Lägg till bild” för att välja bilder från din dator. Du kan välja flera bilder samtidigt. När bilder är uppladdade se till att de bilder du vill visa är förbockade. Klicka sedan på ”Välj”-knappen i nedre högra hörnet för att lägga till bilderna till din trädgård. Du kan radera bilder när du vill. Klicka då på ”Radera bild permanent”.

11. När du har fyllt i alla uppgifter och laddat upp bilder klickar du på ”Skapa trädgård”.

REDIGERA DIN BEFINTLIGA TRÄDGÅRD

Har du redan lagt upp din trädgård sedan tidigare är det bara för dig att logga in och som vanligt, med ditt användarnamn och lösenord. Sen gör du alla ändringar, t ex byter bilder, anmäler din trädgård till nästa Tusen Trädgårdar och uppdaterar/sparar sidan. Har du glömt ditt lösenord kan du be om ett nytt. Men den e-post du anmält från början är den som också gäller som användarnamn.

TUSEN TRÄDGÅRDAR

Önskar du vara med på Tusen Trädgårdar (en öppen trädgårdsvisning i hela landet) med din trädgård. Gå in på din trädgård och redigera, klicka i rutan för Tusen Trädgårdar och det aktuella årtalet. Notera: Även om du varit med förr så syns din trädgård bara om du har anmält den till det aktuella årets Tusen Trädgårdar. Din trädgård får då en Tusen Trädgårdar logga på sin sida. Trädgården kommer även att synas i Söket. Glöm inte spara uppdateringen genom att klicka på Uppdatera.

Inför ett Tusen Trädgårdar år syns ENBART de trädgårdar som är med på Tusen Trädgårdar på hemsidan. Detta för att undvika missförstånd om vilka som valt att visa sin trädgård under arrangemanget. Syns din trädgård där så är den anmäld.

FRÅGOR?

Maila gärna in dina frågor gällande registrering av din trädgård. Mailadressen hittar du genom att klicka på Kontakt. Var beredd på att det kan ta ett tag innan vi svarar. Men vi försöker besvara frågor gällande registrering av trädgård så fort vi kan så klart. Obs! Trädgårdsrådgivning sker ej. Hitta kontaktinformation genom att klicka på Rådgivning.

BEGÄRA NYTT LÖSENORD

Begär ett nytt lösenord. Om du har glömt ditt lösenord kan du alltid begära ett nytt. Se den här instruktionsfilmen nedan om hur du gör det enklast själv. Får du det trots allt inte att fungera är du så klart alltid välkommen att höra av dig till oss på info@tradgardssverige.org så hjälper vi till så snart vi kan. Lycka till!