Om Trädgårds Sverige

www.tradgardssverige.org är platsen där du hittar en stor mångfald av Sveriges öppna trädgårdar! Trädgårds Sverige är dessutom en samlingsplats för trädgårds- och odlingsentusiaster. Vill du låta dig inspireras och njuta av Sveriges finaste trädgårdar, få kontakt med kunnigt trädgårdsfolk i din lokala trädgårdsförening, hitta evenemang och certifierade fruktträdsbeskärare runt om i landet. Då är det här platsen för dig. Trädgårds Sverige, med sina Tusen Trädgårdar, är öppet för såväl nybörjare som erfarna trädgårdsentusiaster. Sidan administreras av Riksförbundet Svensk Trädgård.

BAKGRUND

Trädgårdsriket + Trädgårdskartan = SANT www.tradgardssverige.org
Två hemsidor blev en och samlar en stor del av trädgårds Sverige på ett och samma ställe.

Bakgrunden till tidigare hemsidan www.tradgardsriket.se (numera www.tradgardssverige.org) var boken Trädgårdsguiden med 642 trädgårdar som gavs ut 2007. Skriven av trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson. Där presenterades svenska besöksträdgårdar landskap för landskap. För att uppdatera informationen satsades på en hemsida.

2010 arrangerade Gunnel Carlsons Trädgårdsriket tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård evenemanget Tusen Trädgårdar för första gången. Det blev en mycket uppskattad dag där trädgårdsägare i hela landet valde att öppna upp sin trädgård för allmänheten för en dag. 2012 kom Studiefrämjandet med som ett av de ”tre benen” tillika huvudarrangörerna och har varit med sedan dess och stöttat arrangemanget. 2020 firar vi 10 år!

Tusen Trädgårdar hålls vartannat år. Då uppmanas trädgårdsägare att öppna sina grindar för besök. Inför den dagen kan man registrera och markera sin trädgård, som en av Tusen Trädgårdar, speciellt på hemsidan. Vill man sedan ligga kvar med sin trädgård på sidan och visa upp den även på andra tider så är det förstås trevligt.

Från och med 2020 byter www.tradgardsriket.se namn till www.tradgardssverige.org och vi fyller på med mer trädgård- och odlingskunskap, trädgårdsföreningar, fruktträdsbeskärare och evenemang på sidan. På så vis samlar vi stora delar av trädgårds Sverige på ett och samma ställe. www.tradgardssverige.org uppdateras regelbundet och därför behövs också din hjälp. Håll din sida uppdaterad med mer aktuell information om trädgården, föreningen, verksamheten och fyll gärna på med fler trädgårdar.

Vi hoppas också att ni som använder sidan meddelar oss om ni har några frågor eller tips. Kontakta oss på info@tradgardssverige.org