Kategorier

Bokförlaget Arena

Bokförlaget Arena ger ut illustrerad facklitteratur, främst inom trädgård, mat och kulturhistoria. Hög kvalitet präglar genomgående utgivningen och våra böcker är flerfaldigt prisbelönta med utmärkelser som bland annat Svensk Bokkonst, Publishing-Priset och Svenska Designpriset.

Alla våra titlar hittar du på vår hemsida.

 • Gunnels 100 gröna pärlor i Trädgårdseuropa

  Gunnels 100 gröna pärlor i Trädgårdseuropa har hon valt ut sina absoluta trädgårdsfavoriter i Europa. Det är allt ifrån små personliga och anspråkslösa trädgårdsoaser, till storslagna anläggningar som tar andan ur sina besökare. Bra semestertips!
  Här kan du läsa mer om/köpa Gunnels 100 gröna pärlor i Trädgårdseuropa

 • Citron

  När Citron gavs ut första gången blev den en succé. Nu är den äntligen här igen, med samma tidlösa innehåll och budskap: Allt blir bättre med lite citron! I boken berättar Lotte Möller om citronen i Europas historia, kultur, konst, läkekonst, trädgårdar, formgivning och matlagning.
  Här kan du läsa mer om/köpa Citron

 • Smultron

  Smultron är uppföljaren till Lotte Möllers succé, den Augustnominerade Citron, och är en omfattande exposé av smultronets betydelse historiskt och kulturellt. Allt man kan vilja veta om smultron i trädgården, i formgivningen, i botaniken, i sylt, desserter och brännvin, i dikten och i måleriet avhandlas i denna spännande och vackert illustrerade bok.
  Här kan du läsa mer om/köpa Smultron

 • Arkitektens trädgård

  Hur speglas en landskapsarkitekts känsla för form i den egna trädgården? Kan man skapa en trädgård på en karg skärgårdsö? Göra en ordinär 70-talstomt till en lummig dröm för trädälskare? Svaren finns i Arkitektens trädgård – en variationsrik resa, från norr till söder, till trädgårdar skapade av just landskapsarkitekter.
  Här kan du läsa mer om/köpa Arkitektens trädgård

 • Min gröna passion

  Den här boken speglar min passion för trädgård, både kärleken till min egen trädgård men också till andras. Om allt man lär sig och hur man blir en lyckligare människa av att leva trädgårdsliv, säger Gunnel Carlson, känd trädgårdsjournalist från bland annat SVT.
  Här kan du läsa mer om/köpa Min gröna passion

 • Alla hönsen hemma och färska ägg i köket

  Drömmer du också om att ha egna höns i trädgården? Matskribenten Anna Billing förvandlade barnens övergivna lekstuga till hönshus och skaffade kycklingar. Nu berättar hon i boken Alla hönsen hemma om det dagliga livet med höns i en vanlig villaträdgård. Kombinerat med praktiska tips om hanteringen av färska ägg och många enkla, goda ägg­recept som förgyller både vardag och fest är detta en kokbok med en twist!
  Här kan du läsa mer om/köpa Alla hönsen hemma

 • Hallon

  I boken Hallon får vi veta att bäret som har ätits av människor i tusentals år antagligen började odlas först under medeltiden. Utöver historiken finns odlingstips och klassiska recept som peach melba och drottningsylt, men även en färggrann hallonlikör, halloncurd till afternoon tea och mycket annat som smakar sommar.
  Här kan du läsa mer om/köpa Hallon

   

 • Rabarber

  Rabarber finns allt man kan tänkas vilja veta om stjälken som växer och trivs i våra svenska trädgårdar men egentligen kommer från helt andra breddgrader. Recept, odlingsråd för de vanligaste sorterna och rabarbern som medicinalväxt.
  Här kan du läsa mer om/köpa Rabarber

 • Kål

  Kålen upplever en renässans. Från att ha varit förpassad till pizzasallad och råkost har den blivit högsta mode bland både restaurangkockar och hemmamatlagare. Grönkål ­wokas och strimlas i sallader, bryssel­kål friteras och steks och asiatiska sorter som kailaan och pak choi finns numera i grönsaksdisken. Boken Kål berättar historien om kålen som växt och människoföda men också hur den odlas och – inte minst – tillagas. Receptdelen innehåller allt från hälsosamma smoothies till sallader och naturligtvis ett par recept på kåldolmar.
  Här kan du läsa mer om/köpa Kål.

 • Makten över matkassen

  Det här är en bok om mat, eller rättare sagt om matens ursprung. Samtidigt som det talas om surdegar, närodlat och småskaligt, pågår en helt annan utveckling i Sverige och i världen. Just nu sker en förändring av det svenska jordbruket som kommer att påverka dig betydligt mera än alla dieter, matlarm eller krogtrender. Du ser spåren av förändringen ute i landskapet men också på tallriken. Men hur ska vi kunna välja vår mat, när vi inte vet vad vi väljer och någon annan redan har gjort valet åt oss?
  Här kan du läsa mer om/köpa Makten över matkassen.

 • Eget snus - tobaksodling och snusrecept för husbehov

  I Eget snus – tobaksodling och snusrecept för husbehov beskriver Per Englund den långa mödosamma vägen, från uppdrivning av tobaksplantor och fram till sin första prilla på ren black mammoth. Boken innehåller en mängd råd och tips om odling, snusframställning, recept och smaksättning – allt du behöver för att bli självförsörjande på snus.
  Här kan du läsa mer om/köpa Eget snus.

 • Konsten att odla staden

  Stadsodling har växt till en global medborgarrörelse där allt fler gör anspråk på offentliga platser och odlar i sin närmiljö. Mellan husen bereder stadsgrisar marken för nya odlingsområden. I offentliga parker växer potatis och på taken ligger urbana jordbruk och framtidens växthus.
  Här kan du läsa mer om/köpa Konsten att odla staden.

 • Växter från världens ände

  I Växter från världens ände har författaren Eric Wahlsteen rest i Japan, Kina och runt Portugals kust för att härleda många av våra populära trädgårdsväxters ursprung och artfränder, och sätta dem i ett sammanhang av de vegetationssystem där de uppträder i naturen. På så sätt kan vi lära oss var de trivs även under svenska förhållanden. Boken vänder sig till både proffs och trädgårdsamatörer!
  Här kan du läsa mer om/köpa Växter från världens ände.

 • Brev från min trädgård

  Brev från min trädgård är en bok om en trädgård som inte liknar någon annan trädgårdsbok. Sven-Ingvar Andersson, en av vår tids stora trädgårds- och landskapsarkitekter avled 2007. Innan dess hade han i femtiofyra brev till vänner, familj, själsfränder och potentater i när och fjärran skrivit om sin trädgård Marnas och vad andras verk och tankar har betytt för den.
  Här kan du läsa mer om/köpa Brev från min trädgård

 • Pildammsparken 1914–2014

  Boken om Pildammsparken innehåller en rik historisk översikt, från kronprinsessan Margaretas pampiga blomstergata från 1914 till den moderna skogsparken, skapad av förste stadsingenjör Erik Bülow Hübe.
  Här kan du läsa mer om/köpa Pildammsparken.

 • Gunnebo – Historien, hantverket, trädgårdarna, maten

  Boken om Gunnebo erbjuder spännande läsning om denna konsthistoriska pärla och innehåller även ett 40-tal aptitretande recept med inspiration från de egna köksträdgårdarna.
  Här kan du läsa mer om/köpa Gunnebo.