Hasselfors Garden

Stolt huvudsponsor till Tusen Trädgårdar 2020. Vi på Hasselfors Garden vill att det ska vara enkelt att lyckas i trädgården och vill sprida odlingsglädje. Vi har jordar och gödsel för att du ska få en prunkande trädgård.

Fjaril

Öka den biologiska mångfalden i trädgården

Bin, fjärilar och andra insekter är avgörande för oss människor och vår odling. Vi har nytta av en rik biologisk mångfald bland insekterna på många olika sätt, inte minst för pollineringen. Ta hand om insekterna!

Läs mer här om biologisk mångfald i trädgården 

Sommarplantering

Idéer för sommarplantering

Kombinationen av lilafärgade sommarblommor och basilika placeras bäst på en ljus plats med sol så färgerna lyser upp. Att blanda ätbara växter med blommor är att få det bästa av två världar i en och samma kruka.

Inspireras här

Inspireras av Hanna Wendelbo som öppnar upp trädgården under Tusen trädgårdar

Designerns trädgård – En plats som ständigt skapas och förändras och aldrig blir riktigt klar. Här hämtar mönsterformgivaren Hanna Wendelbo sin inspiration för mönster till tyger och tapeter, här samlas grannar och vänner, här äter vi och njuter.

Hanna wendelbo

Trädgården är nu inne på sitt 13:e år av förvandling. Från början var det en hästhage men är nu en plats där Martin odlar det ätbara och Hanna odlar det blommande. De odlar för det vackra och sköna, vi odlar för det ekologiska hållbara. Vi odlar för en bättre framtid.

Trädgården är uppdelad med köksträdgård, blomsterodlingar och växthus. Under årens lopp har de ekol

ogiskt odlade blommorna fått all mer plats och Hanna är en av grundarna till Blomsteruppropet. Det 18m2 stora växthuset är i massivt trä och kommer från Skånska Byggvaror, köksträdgården är uppbyggd med material från Hasselfors.

Under dagen har vi ett litet fik med enklare sortiment att erbjuda. Dessutom finns Hannas formgivna produkter från bland annat Klippans Yllefabrik till försäljning.

Länk till Hanna Wendelbo´s blogg