Får man ta hunden med sig….

in i himmelen? Det har jag faktiskt ingen aning om.

Inte heller vet jag om man får ta med den på sin runda den 28 juni på Tusen Trädgårdar. För det bestämmer inte jag utan varje trädgårdsägare för sig.

Den som har sin trädgård öppen för besök bestämmer hur besöket ska se ut. Vill man inte ha hundar i sin trädgård så säger man nej. Och då måste man som besökare acceptera det! Det kan ju också vara bra om man som trädgårdsägare har skrivit in det på sin egen trägårdssida så att alla besökare vet vad som gäller.
Det är ju det som är så trevligt med Tusen Trädgårdar, jag som trädgårdsägare kan ta fullt ansvar för min trädgård och vara stolt över den!
Sedan finns det ju vissa saker som man som besökare måste hålla sig till: inte äta av mogna grönsaker och frukt, inte plocka något eller ta sticklingar och gå försiktigt på gångar och stigar. Självklart kan man tycka men det finns alltid någon som inte riktigt förstått hur man uppför sig.

Just nu klurar jag på hur jag ska leda in besökarna på bästa vis. Jag vill ju att de ska se allt från sin bästa sida. I går beskar jag ett gigantiskt rynkolvon som står lite vid sidan om orangeriet. Plötsligt blev det väldigt snyggt och just den vägen kommer nog de flesta att få gå in hos mig. Så det var ju bra.

Ja, det bästa med Tusen Trädgårdar – förutom möten med alla trevliga människor – är nog ändå det där med att man får saker och ting gjorda.

 

Kommentarer