Äntligen!

I dag hände det, över 700 trädgårdar är nu anmälda till Tusen Trädgårdar den 1 juli!
Äntligen kom vi över den gränsen. Det har varit lite segt. Jag erkänner. Hela våren har jag rest land och rike runt och predikar om hur roligt och viktigt det är att vi visar våra trädgårdar för varandra. För inspiration, gemenskap och rent nöje.

Alla har hållit med. Men när det kommer till att verkligen göra är det lite svårt att få med många.

Tusen öppna Trädgårdar når vi nog aldrig upp till. Tyvärr.

Men till alla er 700 plus som gjort slag i saken och är med den 1 juli – Tack. Tusen tack för att ni är så kloka och delar med er av det finaste ni har. Era trädgårdar.

Och jag kan lova. Ni kommer inte att bli missnöjda. Folk älskar att få kolla in andras trädgårdar. Särskilt om det finns lite ogräs och så. Städa inte ihjäl er. Det behövs inte.

Hos mig har säkert både pioner och rosor blommat över den 1 juli. Men det finns annat och jag kanske ”fuskar” med att köpa något som blommar fint och sätter i ett hörn. Det får man!

IMG_7763
Om du är orolig för att det inte ska någon alls till din trädgård på Tusen Trädgårdar så bjud in några grannar och vänner till att börja med, sedan kommer de andra nog av sig själva.

Och om det kommer fem eller femhundra, det kvittar – dagen är din!

Har du plötsligt kommit på att du också vill vara med? Gå in på www.tradgardssverige.org och Registrera dig (om du är ny) eller Logga in (om du varit med förr). Du är så välkommen. Fredag 1 juni är sista dagen för anmälan.

IMG_2191

Det är förstås öppet hos mig på Hemgatan 8 i Arlöv. Välkomna! Det kan bli trångt i gångarna men jag enkelriktar så att alla ska kunna se.

eldsjalarna

Den här fina trädgården ligger på Hoby kulle i Bräkne-Hoby och ägs av eldsjälarna Ulla och Åke. Blekinge har många fina trädgårdar. Kanske en tur dit den 1 juli?

Kommentarer