2018 – inget oskrivet blad

Mellandagarna är märkliga dagar. Man pustar ut efter julen och ser samtidigt fram emot nyår och ett nytt år.
De här dagarna brukar jag också ägna åt att fylla almanackan för kommande år.

2018 är inget oskrivet blad – vilket är tur för som frilansare vill man ju inte ha en tom almanacka!

Viktigaste datumet nästa år är i alla fall den 1 juli. Då ska vi äntligen få se en massa spännande trädgårdar när Tusen trädgårdar över hela Sverige öppnar sina grindar. I alla fall hoppas jag att så många ska vara med 2018.

Tusen tradgardar 2012 flaggan

Visst vill du också? Det finns faktiskt få saker som är roligare än att dela med sig av sin egen trädgård till andra. Så mycket glada tillrop och positiva idéer man får.
Så boka nu in den 1 juli du också – antingen som besökare eller ännu hellre som öppen trädgård. Kolla på Trädgårdsriket hur du gör för att registrera dig.

Mellandagarna är också milda dagar här i söder.
Fem plusgrader i dag och vått. Vårens lökväxter börjar visa sig så smått och den väldoftande trollhasseln börjar slå ut sina gula tofsar. Inget unikt för denna vintern, så brukar det vara och jag vet att det kommer kyla, i slutet av januari eller mitten av februari brukar den slå till i Skåne.
Men det har vänt och blivit ljusare. Det är härligt!

Vill du veta var du kan träffa mig 2018 så kolla mitt Kalendarium under fliken Gunnels blogg här på www.tradgardssverige.org. Fast vänta till den 1 januari – jag har inte börjat fylla i 2018 ännu….
Vi ses någonstans i det gröna Sverige då hoppas jag.

Tills dess God fortsättning!

IMG_0555

Kommentarer