Det säger bara smack

Lätt duggregn, lagom lerig jord, en plats som skriker efter nytt liv och en massa perenner som vill ta plats.

Kan det bli bättre?

September är en skön månad. Nu är jorden mättad (åtminstone här i södra Sverige) av fukt och redo att ta emot nytt liv.

Och efter en resa till Tyskland med bagaget fullt med perenner är det bara att ta fram spaden. Jag trodde inte att jag hade någon plats att plantera men så föll min blick på en kant mot norr där gräset ätit sig in i rabatten, förvildade aklejorna stretade mot ljuset och den kaukasiska förgätmigejen börjat ta över – perfekt för de ormbunkar, skuggliljor och gräs som jag köpte på den stora perennmarknaden i Berlins botaniska och i Karl Foersters plantskola. Ett par Heuchera hittade också hit.

Fram med spade och grep, bort med gamla rötter och –

TACK Alexandra för att du lite försynt frågade om mina rabatter inte behövde lite ny jord. En ton tung jordsäck har sått framför trappan och börjar nu gå mot sitt slut. Underbart att bara skotta ut ny näringsrik jord ovanpå den gamla trädgårdsjorden.

Regnet tar i nu och det är ju också helt rätt.

Smack sa det när jorden slöt sig runt perenna rötter och nu får de påfyllning uppifrån.

Hurra!

IMG_0833

Delat en hosta, planterat japansk mahoniabräken, blåbräken, skugglilja, droppaxgräset Chasmatium latifolia och en ljusblå Liriope muscari (druvlilja superfint gräsliknande marktäckare).

 

IMG_0834

Härligt med en rejäl jordsäck att bara ösa ur. Men nu är den snart slut.

IMG_0835

Den röda skottkärran gör mig också på gott humör. I den väntar Athyrium ff ’Frizellae Garden Queen’, majbräken, på jord och kruka.

Kommentarer