Jösses vilken vecka!


Ja just nu går det verkligen i 110. Men hade det inte gjort det hade jag kanske blivit bekymrad…

Den här veckan som gick var verkligen händelserik och rolig. Först Gokväll och prisutdelning i Visby och sedan – tänk att få vara förkläde åt trädgårdsgurun Monty Don!

I lördags morse hämtade jag honom på hans hotell i Helsingborg och sedan fick jag hänga med honom hela dagen på Sofieros stora trdägårdsfest.

Klockan fem lämnade jag tillbaka honom till hotellet och då var han ganska trött. Men nöjd! I söndags morse skulle han upp tidigt och flyga till Grekland på jobb så det är inte bara jag som flyger och far!
Det var otroligt många som lyssnade till Monty på scenen i lördags. Och hans sa så kloka saker: odla bara det som trivs, gå i i din trädgård varje dag, bekymra dig inte om hostan har lite hål i bladen, odla utan gifter och titta på andras trädgårdar för att få idéer.

Så rätt. Precis så! Det vi andra oxå säger men det blir mer tyngd bakom när det kommer från Englands störste inspiratör. Så nu tycker jag vi gör just det – går ut och gillar våra trädgårdar.

Jag ska ut och skotta lite jord i dag. Har en entons-säck som står framför trappan på framsidan och väntar på att bli tömd.

Hinner kanske skotta ut fem kärror i dag för sedan är det jobb igen.

I morgon kväll Gokväll SVT1 18.45 som vanligt – om ätbara träd och frukter.

Och så på onsdag bär det av till Berlin med Rosebuds Tours. Underbar stad att trädgårdsturista i. Ni lär inte missa att jag är där.

Här kommer lite godisbilder från Sofiero:

sof2

Monty pustade ut i Elisabeth Svalin Gunnarssons fina idéträdgård tillägnad Karin (Larsson).

sof4

Ljuvlig plantering på slottstrappan designad stjärnfloristen Annette von Einem..

sof1

Peter Englander var oxå där. Så klart!

sof5

Och Hannu Sarenström dukade bord.

Och förresten – ut och plantera. Nu och månader framåt är bästa tiden!

Kommentarer