De tilltalar mitt slarviga jag

Det är luktärtstider!
Varje morgon måste man ut och plocka. Ju mer desto bättre. Jag fyller vaser, ger bort buketter och tackar Cecilia Wingård för att hon öppnade mina ögon.
Klart jag haft luktärter förr ( det har väl alla?) men de har inte precis betytt något för mig. Vackra och väldoftande men utan historia.
Nu tänker jag på Henry Eckford och Mr Spencer, Lady Grisel Hamilton och på alla andra kvinnor som gett namn åt skönheterna.
Bäst hos mig i år år ’Strawberry fields’ som jag fick av Cecilia och sådde i växthuset i januari. Den blommar enormt och har långa fina stjälkar. ’Cupani’, urärten, är också en favorit med sin djuplila färg och kryddiga doft.
Jag sådde luktärter redan i höstas och de växte på fint i kruka i orangeriet och tillhör också dem som blommar nu. Säger att det var en mix jag sådde för jag sparade inte etiketterna…
Kanske är det därför jag gillar luktärter. De tilltalar mitt slarviga jag där de slänger sig hur de vill runt grenar och ris utan någon som helst tanke på stil och elegans i växtsättet.
Det gillar jag!
Vill du veta mer om luktärtssorter och historia så kolla på www.ceciliawingard.se

IMG_0171

’Cupani’, doftar som godis.

IMG_0172

’Strawberry fields’ såddes tidigt i år.

IMG_0170

Älskar färgen på ’Senator’.

IMG_0168

Plockar vidare!

IMG_0169

Kommentarer