Green shopaholic

Det låter ju inte så fint att vara beroende. Man att vara beroende av växter kan väl inte vara fel?

Att aldrig kunna hamna på en plantskola utan att komma hem med något. Är inte det helt omöjligt? Jo det är det.

Jag har aldrig haft någon plan för vårt trädgård och ändå mindre någon ritning. Tur är väl det eftersom allt hemma hos oss bygger på infall. – Den var fin. Jag tar en sådan. Och den då. Måste ha.

Ja jösses.

Värst av allt är ju då att bo i Skåne och vara omgiven av bra plantskolor och handelsträdgårdar. Man kan undvika de mindre nogräknade, behöver inte snegla åt stormarknader och andra som inte kan så mycket om växter men gärna kör med extrapriser.

Tirups örtagård ligger på cykelavstånd från mig. Livsfarligt säger jag. Tog ingen korg när jag gick in där idag. Skulle bara titta och ta bilder.

Ha! Jag köpte i alla fall inte Gargoylefiguren vid entren. Mest för att den inte hade fått plats hos oss. Kan tycka att det är väldigt roliga i engelska trädgårdar. Men annars kunde jag nog tagit med mig nästan vad som helst därifrån.

Hursomhelst. En bra sak med bra plantskolor är att man får mycket idéer alldeles gratis. Nu åker min hängande rosmarin ut i det havererade fågelbadet. Hade inte kommit på om jag inte sett.

Och så måste planteringsspaden fram en stund i kväll. Men det är ju ett rent nöje!

tirup1

Rabarber i krukan. Ja men det kan man ju ha när plats är det enda som fattas…

tirup3

En stol för fetknoppar alltså.

tirup2

Klart att Medelhavet finns i örtagården.

tirup4

Magiskt eftermiddagsljus i örtagården.

tirup5

Så var det sagt.

 

Kommentarer