Regn på en ledig dag…

En helt ledig dag hemma i Arlöv! När hade jag det senast?

Som gjort för att sätta potatis, rensa ogräs och plantera om tomater.

Och så regnar det!
Jag tänker i alla fall dra på mig stövlar och skitiga jeans och gå ut och gräva nu – för i morgon har jag inte tid.

På håll ser trädgården helt fantastisk ut just nu. Prydnadsäpplet har slagit ut med sina vackra mörkt röda blommor, det kommer bara fler och fler tulpaner och nu öppnar sig de första pionerna. Det är bara om man går riktigt nära som man ser våtarven och kirskålen. Så jag står på avstånd och beundrar. Kan konstatera att de första liljebaggarna dykt upp och att mördarsniglarna är få och små. Än så länge.

Hade i alla fall en skön helg i Blekinge med besök av bästa Svalinskij. Vi började vår utflyktsdag med att köra till Äggaboden i Gärestad för att köpa Signe-bönor. Nu var de dessvärre slut men Anna-Lena som driver Äggaboden lyckades skrapa ihop några stycken på botten.

Jag ville ha med dem igår till Kosta där jag hade ett föredrag på Kosta Bokhandel. Hur det nu är så känns det bättre att visa det man pratar om, även om det bara är en liten brun böna från Blekinge.

När vi körde från Gärestad var jag tvungen att tvärstanna bilen vid byvägen och hoppa ut och fotografera finaste vildtulpanen, Tulipa sylvestris. Underbar ljuvlig vild vårtulpan.

Solen strålade över Blekinge, sötkossorna hade kommit ut i hagen och vattnet var blått, men kallt, så något första dopp blev det inte. Den här gången…

I morgon ska jag prata i Kävlinge på eftermiddagen, sedan hämta rosor på Flora Linnea och sedan fara till Lerum för att plantera centrum av Aspens Sol. Med guldgula rosor så klart!

IMG_9338

Vårblomning både i träd och på bänkar.

IMG_9339

Så vackert, lantligt och idylliskt.

IMG_9331

Nystädat hos Äggaboden.

IMG_9334

Och solen sken rakt i ögonen på Elisabeth.

IMG_9335

Hönsen har förstås hedersplats i Äggabodens finrum.

IMG_9332

Det spirar i alla lådor och odlingsplatser.

IMG_9341

Stoppa bilen, vildtulpanerna blommar!

 

Kommentarer