Äntligen!

I går kom de äntligen, biljetterna till Chelsea Flower Show.

Det är en nervös tid som brukar börja redan före årsskiftet när jag söker ackreditering och pressbiljett för att kunna besöka Chelsea redan på måndagen då det är pressdag. Då är jag där för TT Nyhetsbyrån och ska skriva om den här fantastiska tillställningen.

I år skulle pressackrediteringen komma i början av året men dök inte upp förrän i mars och då hinner man bli lite nervös. Det har hänt att svenska journalister inte fått ackreditering och varje år måste man bevisa att man skrivit året innan, så det gäller att bifoga färska artiklar.

I väntan på biljetterna vill man helst bara krypa in någonstans och gömma sig (bilden är från en av idéträdgårdarna 2016…)

Men pressdagen är fixad och i går kom de biljetter som jag behöver för att kunna komma in med min grupp på lördagen.

Då har vi tillsammans redan hunnit besöka både Great Dixter och Sissinghurst på vår engelska trädgårdsresa med Rosebuds Tours och på lördagen tillbringar vi hela dagen på Chelsea Flower Show. För mig känns det då jättebra att redan ha besökt allt en gång och kan ge tips om vilka platser man inte får missa. Nämligen – allt….

Innan det är dags för Chelsea ska jag dessutom hinna en tur till Estland och den fantastiska blomstermarknaden i Türi Om du vill följa med på den resan så har Riksförbundet Svensk Trädgård ett par återbudsbiljetter.

Vi ses i det gröna!

chefs16

Favoriten i fjol. Diarmund Gavins lekfulla trädgård.

cfs16

Majflor på Chelsea Flower Show 2016.

 

Kommentarer