Nu börjar det

I dag börjar det på riktigt. Det nya arbetsåret 2017. En sprakande brasa och en bukett frasiga tulpaner är perfekt början på året. Bilden är från Slottsträdgården i Malmö inför Tulpanens dag för ett par år sedan. Nu är det tulpanläge igen. Frossa!

Även om nyårsdagen är dag ett så är det nog först den här veckan som många av oss känner att året drar igång på riktigt. Som frilans i trädgårdsvärlden är naturligtvis inte januari den mest hektiska månaden. Snarare är den ganska lugn. Det är nu man kan ha tid att skriva böcker, fast det gör jag inte i år, eller planera för nya spännande utmaningar, det gör jag däremot.

Har ett projekt på gång som nog kommer att ta form under januari månad hoppas jag. Och så ritar jag på min trädgård i Lerum.

Den som ska heta Sol över Aludden, eller något liknande. Det ska i alla fall bli en färgsprakande plantering i Lerums kommun. Första helgen i februari hoppas jag att många sugna Lerumsbor kommer på ”audition” för att bli min och Gerbens medhjälpare till våra projekt. All info om detta hittar ni på https://www.vaxtrumilerum.se

Den här veckan åker jag till Stockholm för möten om Tusen Trädgårdar. Ni vet ju att det infaller vartannat år. Nästa gång är 2018 och den här veckan bestämmer vi datum för det.

Vill ni veta var jag är resten av våren så kolla mitt kalendarium, sök i fliken under Gunnels blogg här på sidan. Det är uppdaterat nu och vill ni träffa mig i Laholm, Mullsjö eller kanske Karlstad så ser ni när jag är där!

Ha en bra start på 2017, nu går vi mot ljusare tider. Det märks redan tycker jag!

tut3

Fint betyg av en besökare i Tusen Trädgårdars monter på Nordiska trädgårdarmässan i våras.

1maj

Vi går mot ljusare tider. Snart blommar min favorittulpan, Tulipa sylvestris igen.

Kommentarer