Tågturné

I morgon bitti kommer taxin och hämtar mig för vidare färd till Malmö C och sedan väntar en resa i Sverige.

Malmö – Vadstena – Alingsås – Kungälv – Västerås och så hem igen.

Det gällde att hålla tungan rätt i mun när jag bokade tågbiljetterna. Men på det sättet är faktiskt SJ fantastiskt. Du kan åka kors och tvärs i det här landet, det finns alltid ett järnvägsspår. Nästan. Jag får visserligen ta bussen sista biten mellan Motala och Vadstena i morgon men så himla skönt att slippa ta bilen när väglaget är osäkert.

I morgon ska jag alltså gå i kloster. Ja, det är inte så allvarligt som det låter. Det är norrlandsambassadören Mariana Mattsson som har boksläpp på sin Det som spirar ur snö hos Birgittasystrarna i Vadstena. Ska bli väldigt spännande att tillbringa en dag där och dessutom få övernatta.Tror kanske inte att snöklockorna spirar ännu som på bilden. Vadstena får vänta på dem några månader ännu.

På onsdag åker jag till Alingsås Trädgårdsförening och på torsdag är jag hos Kungälvs Trädgårdsförening. Hinner dessutom med seniormässan i Västerås på fredag innan det bär hemåt igen.

Och förresten, på söndag, den 20 november är det julmarknad på Ljungsleds plantskola i Mörrum. Då är jag där! Efter en uppiggande ledig lördag i stugan på Nabben.

Vi ses, någonstans i Sverige!

norrbyberg3

Det spirar hos Mariana i Norrbyberg.

nabben

och kontrasten – Nabben i november, alldeles underbart grått och stilla.

 

Kommentarer