Tusen tack!

Vilken dag det blev, Tusen Trädgårdar den 3 juli 2016!

Oj, så roligt! Tusen tack till alla er som öppnade era trädgårdar och, inte minst, tusen tack till alla er besökare som kom och gick, njöt och log, nosade och skrattade, pratade och umgicks.

En grön dag i den svenska trädgårdens tecken.  Kan det bli bättre?!

Till mig kom det 480 personer Jag vet exakt eftersom dotter Maja och grannen Monika såg till att hålla koll på alla som gick in genom vår vita grindar.

En del kom gående, en del hade tagit bussen, några cyklade och andra körde bil. Några var gamla, flera var mycket unga. En del hade varit här förr. Andra aldrig. Och sist på dagen kom våra grannar som hade haft sin carport öppen och sålt tygtryck och små vaser.

Jag har insett och förstått att vi har en mycket barnvänlig trädgård. I går var det flera barn som inte ville gå hem. Varje gång skulle springas i. Alla roliga fåglar (inte levande!) skulle kollas och när Hjördis visade sig ett par sekunder skulle hon naturligtvis också klappas. Vilket inte gick alls. Så roligt med alla skratt och utrop i varje vrå.

På kvällen såg jag inslag på Sydnytt från Anderslöv från en av de öppna trädgårdarna och i morse hade Sydsvenskan en stor artikel om de glada grannarna i Södra Sandby som visar sina trädgårdar tillsammans. Intresset i media kan jag inte heller klaga på!

I morse gick jag en runda. En fördel med Tusen trädgårdar är ju att saker och ting blir gjorda. Nu är trädgården verkligen fin. Lite trött gräsmatta men annars helt perfekt. Till och med alla gula hallon som mognar nu hängde kvar så att jag kunde plocka dem till frukostfilen.

Så. Än en gång – TACK alla ni arrangörer, besökare, vänner och medträdgårdsmänniskor för att TuT 2016 blev en bra dag!

Nu åker jag till Blekinge och pustar ut ett par dagar – vi ses igen 2018!

tut16:4

Något nytt väntar bakom hörnet.

tut16:3

Clematis recta hamnar på bild.

tut16:2

En stund på uteplatsen med en av mina böcker som Arena fanns på plats och sålde..

tut16

Ja, den är väldigt fin den där klematisen.

tut16:6

Enkelriktningen fungerade även i år.

tut16:5

Tack Maja för att du höll räkningen!

Kommentarer