Pionerna alltså…

Inget går upp mot dem så här års. Feta knoppar som verkar komma ur ingenting, sväller för varje dag och om en månad blommar de.

Först ut är som alltid svavelpionen mot den vita kalkade väggen men den märkliga trädpionen är inte långt efter. Märklig därför att det är en trädpion upptill men under ympstället dyker luktpionen upp och blommar två veckor senare.

Jag vet att jag borde ta bort det oäkta under ympen, men jag vill inte! Glädjs i stället åt att få både trädpionsblom och luktpionsblom på samma planta.

Men det dröjer ju några veckor än. Just nu är det bara knoppar att beskåda. Och det är inte illa.

I växthuset har de första pelargonerna kommit ut. tack Gluggstorps trädgård för att jag får vara med och se kulturarvspelargonern  Karna och Drottningminne slå ut. Och så mårbackapelargonen Harald förstås, Han har övervintrat i vårt gästrum och dragit igång rejält. Tänkte mig att ha en uppstammad pelargon i år. Får se hur det går.

I morgon åker jag till Boden. Där är det fortfarande snö!

 

var2

Karna, Drottningminne och t.h den än så länge lite långa och skrangliga Harald.

var3

Svavelpion på g.

Kommentarer