På resa 2016 – följ med du också!

Snön har lagt sig även i Arlöv och jag sitter och tänker på resor.
2016 blir – precis som 2015 – ett resande år för mig. Och för er hoppas jag!
Att åka på trädgårdsresor är så otroligt inspirerande. Man kommer alltid hem med nya idéer. Och kanske en och annan växt också.

Vecka 8 är reserverad för Azorerna tillsammans med Favoritresor, www.favoritresor.se. Då hoppas jag att ni är många som vill följa med till denna knallgröna ö och titta på blommande kamelior. Här handlar det om riktiga kameliaskogar. Att gå under kronor av blommande kamelia i februari månad är en speciell upplevelse. Jag lovar. Regnskogslika platser, varma källor, teplantager och ett vackert hav med både valar och delfiner gör inte utflykterna sämre.

I mars lockar Almunecar och södra Spanien med sol och värme och utflykt till en av världens vackraste trädgårdar, Alhambra med Generalife. Grand Tours, www.grandtours.se, står för den resan och det är en väldigt skön tid att åka till södra Spanien då när allt är grönt, blommigt och fräscht.

I april kryssar jag gärna med er i Holland/Belgien och så kollar vi på tulpaner med Grand Tours och i slutet av april blir det Italienska alpsjöar med Favoritresor.

Maj är vikt för England. För då är det ju Chelsea Flower Show. Ett besök där ingår i Rosebuds, rosebuds-tours.se, resa till favoritträdgårdarna i södra England som jag får förmånen att göra i vår. Och Chelsea måste man åka till en gång i livet, minst. Följ med i år!

I höst planerar vi just nu för fullt för en Berlinresa med Rosebuds Tours. På botaniska i Berlin anordnas varje år första helgen i september en stor växtmarknad. Den måste ni se!
Ja och så blir det lite Loiredalen och Kroatien också i höst.

Tur att jag gillar att resa. Men kanske måste jag köpa ny resväska i år, den gamla har tappat handtaget!
Och innan alla dessa resor blir av ska jag njuta sol och bad på La Gomera med två döttrar plus göra en turné i Sverige och förmå alla er att visa era trädgårdar på Tusen Trädgårdar den 3 juli! Turnén börjar i Falkenberg den 2 februari och slutar i Örnsköldsvik den 17/2. Turnéplanen finns på studieframjandet.se sök på Trädgård till tusen.
Och så kommer min nya bok i mars – Gunnels 100 gröna pärlor i Trädgårdseuropa. Med den i handen missar man inte en enda pärla.
Vi ses!

 

2016-3

Azorerna – här trivs kameliorna och bildar riktiga skogar.

2016-5

Vi kryssar oss runt mellan Holland och Belgien.

2016-7

och avslutar på Keukenhof när tulpanerna blommar.

2016-8

Chelsea Flower Show – inget går upp mot ett besök där.

2016-1

Berlin är en supertrevlig trädgårdsstad. Åk med och gå på växtmarknad på botaniska trädgården i september.

Kommentarer