Skynda skynda och beundra sommarblommor!

Skynda, skynda till Alnarp om du bor i Skåne. Just nu står sommarblomssortimentet i full blom. Och det är vansinnigt vackert!
Även för den som inte har ettåringar som sin favorit finns det läckerheter att önska sig. Digitalisblandningen var superb, ängsblandningen ljuvlig och petuniorna frodiga.
Våren var kall och gjorde arbetet besvärligt för trädgårdsmästarna. Just petuniorna ogillade kylan och pluggplantorna stod och stampade. Å andra sidan fick de etablera sig långsamt så det tog sig till sist, sa en av trädgårdsmästarna där idag.
Så åk till Alnarp. Ta med papper och penna och håll tummarna för att de här fälten får fortsätta att finnas till. Skötseln är krävande och varje år är det gnissel om pengar. Men sedan Hammenhög lades ner är detta ett av få ställen man kan testa och se att vi får bra plantor till våra rabatter.
Efter Alnarp gick turen till Löddeköpinge plantskola. Där är så fint att det gör ont. Och man blir förförd varje gång. Handlade mycket mer än jag behövde. Som vanligt.
I morgon finns jag på Trädgårdsgillet i Landskrona tillsammans med bland andra Inka, Cecilia Wingård och Sara Bäckmo på scenen utanför Konsthallen.
Syns där?!

IMG_7935

Digitalis to die for.

IMG_7933

Agapanthus sticker upp.

IMG_7937

Såååå vackert.

IMG_7950

Farligt ställe!

IMG_7949

IMG_7956

Till och med katterna färgmatchar på Löddeköpinge.

Kommentarer