Om jag bodde i Stockholm…

Om jag bodde i Stockholm skulle jag vilja ha en koloni!
Ingen annanstans (?) ligger koloniområden så tätt och så vackert som där. Jag älskar att promenera runt på till exempel Tantolundens koloniområden och ”snoka”, kika över staketen och ta med mig lite idéer hem.
I helgen fick jag dessutom komma in på en lott. Våra kompisar Ingrid och Peter har koloni på Södra Tanto och det är alltid lika spännande att gå runt med Ingrid som pekar ut ovanliga salviaarter, fina David Austinrosor, läckra frösådder och skördefärdig potatis. I år har hon dessutom äntligen köpt sig en pagodkornell till sin nya japanska del. Trist bara att hon och andra kolonister ibland råkar ut för tjuvar som tar med sig plantor i kruka. Fy!
Priserna på kolonilotter har verkligen rusat i höjden de senaste åren men på Tanto har man ett system där priset sätts av styrelsen, vilket betyder att det är svårt att spekulera i kolonilotter här. Bra gjort tycker jag, alla ska kunna ha chansen att skaffa koloni och njuta av det livet.
Ta en promenad längs vattnet från Långholmen och framåt nästa gång du är i Stockholm.
Nästa år när det är Tusen Trädgårdar den 3 juli har till exempel redan Stora Mossens koloniområde i Bromma aviserat att de kommer att vara med. Hoppas många kolonister hänger på och vill öppna sina grindar då!

IMG_7901

Från Södra Tanto ser man ut över järnvägen och jag kan vinka till kolonin på tåget från Malmö!

IMG_7914

Ingrid gillar salvia och frösår varje år många sorter.

IMG_7906

och rudbeckior.

IMG_7905

Japaninspiration på Tanto.

IMG_7909

Tack Ingrid och Peter för inspiration!

Kommentarer