I Västerbottens inland hos UnderbaraClara

En rabatt med blommor att plocka buketter av och doftande rosor. Det önskade sig bloggaren Underbara Clara.

Och nu har hon fått det. Tisdagen den 25 augusti kan ni se den i Gokväll SVT1 kl 18.45.

Clara Lidström bor i Tvärålund fem mil från Umeå. Rakt in i Västerbottens inland, slående vackert en strålande augustidag. Clara och hennes familj har bott här i sex år och just nu finns det ingen trädgård alls, mest byggarbetsplats och sprängsten. Och en önskan om blommor.

I sex timmar var jag där och hjälpte Clara att få till sin drömrabatt.

Stora Astilbe i rött och vitt, kanadensiska rosor i full blom, blommande löjtnantshjärta och pioner, kattmynta, salvia och en kant med smultron – åtta meter lång och två meter djup blev rabatten.

I norra Sverige blir ju perenner högre och intensivare i färg. Särskilt stormhatt, fackelblomster och phlox som också fick plats i rabatten. Nu gäller det för Clara att vattna och till våren klippa ner perenner och beskära rosorna. Och sätta lite lök i rabatten i höst så att det börjar blomma tidigt, trots zon VI.

Kul att få hjälpa Clara som just nu lever i ett byggkaos. Men nu kan hon i alla fall vila blicken i sin rabatt och begränsa synfältet till den. Välja bort sprängsten och jordhögar och bara lukta på sina blommor.

Kaffe fick jag också och blåbärspaj. Och förmånen att få jobba med Lena och Thomas från Gokvällteamet. Alltid lika kul.

IMG_7999 - version 2

Rabatten på sydvästgavel. En oas i byggprojektet.

IMG_8028

Jag och Clara.

IMG_7998

Det är vackert i Västerbottens inland!

Kommentarer