Flottaste flotten

Vatten och trädgård är en oslagbar kombination. Och i Landskrona har man gjort något särskilt bra av den blandningen – trädgårdsflottar. Varje år i augusti flyter små trädgårdar i vallgraven nedanför Konsthallen i samband med Trädgårdsgillet.
I år var det 12 flottar som tävlade om att bli Flottaste flotten 2015.

Inka från Trädgårdskampen var där med en sagoflotte, Cecilia Wingård var där med en luktärtsflotte, Horto Green var där med en japansk flotte och både Pippi Långstrump och Tycho Brahes slott dök upp (!).
Det är väldigt roligt att gå vid kanten och titta på flottarna, som i år var tolv stycken, och samtidigt lyssna till folk kommentarer till det de ser. Vår smak är verkligen olika – men alla kan ta med sig en idé hem, det måste inte vara på vatten.
Flottaste flotten i år blev Utter & Brising trädgårdsdesigns  En rostig järngrind. Buxbomklot, jätteverbena., lite rostigt och lite grus – enkelt och stilrent och så lite spännande med den där grinden.
Och Gunilla Utter var glad och vill ni se mer av Utter & Brisings trädgårdsdesign så åk till Den stora trädgårdsfesten på Sofiero i slutet av månaden. Då är de där.

IMG_7981

Utter&Brisings flotte En rostig grind blev årets flottaste och

IMG_7983

Gunilla Utter fick bära hem både pokal, diplom och blommor.

IMG_7962

En luktärtsflotte signerad Cecilia Wingård, nästa år blir det luktärtsfestival i Rugerup igen.

 

Kommentarer