Besök i en potager

Perfekt väder för trädgårdsutflykt idag. Lagom med sol, lite vind men inget regn på eftermiddagen.
Jag, Maja och Lisa styrde kosan mot Boäng och Anette Nilssons fantastiska köksträdgård. Franska ordet för samma sak, potager, passar ändå bättre på Boäng.
Jag har varit där ganska många nu men sällan vid den här tiden när allt står fullmoget och skördeklart. Sedan sist har det dessutom kommit till ett helt nytt stort växthus som redan var fullt med mognande chili, tomater, gurka och squash.

Bönor, sallad, fänkål, squash, tomater, alla sorts kål och dagliljor – det blommade hejdlöst även om årets dagliljeblomning inte var riktigt så pampig som den borde enligt Anette.

Himmelskt vackert!

Det som jag beundrar Anette för är förstås hennes skicklighet när det gäller att odla men också att hon har stenkoll på sina sorter – och de är många och att hon kan så mycket mer än bara grönsaker. Hon är en fena även på perenner, buskar, rosor och träd. Skicklig yrkeskvinna helt enkelt.
Och när jag sa till dottern Maja som var med att ”du förstår väl att Anette inte kan ta ledigt och åka hemifrån så ofta” svarade Maja ”men varför skulle man vilja åka härifrån?”
Helt rätt svar!

IMG_7772

Grönsaker som en tavla.

IMG_7773

Röd spetskål – vackrast idag!

IMG_7774

Klättrande squash, finns det? Japp på Boäng.

IMG_7776

Tack Anette!

Kommentarer