Thunder and lightning

Det blåser, haglar och åskar i London i dag. Jag tillbringade förmiddagen i rummet på Kandara där jag bor med att arbeta. Skrev om årets Chelsea Flower Show där den populäre trädgårdsdesignern Dan Pearson tog hem årets Best-in-show. Inte helt oväntat…

Det är 11 år sedan han gjorde något på Chelsea senast så förväntningarna var höga. Bakom hans idéträdgård står champagnemärket Laurent Perrier och egendomen Chatsworth, så det var fint folk inblandat. Men trädgården är som en bit natur utklippt i engelska landsbygden och flyttad till Chelsea.

Liten bäck, stora stenblock, vilda växter och blommande guldazaleor – otroligt enkelt, naturlikt och vackert. Visst var det rätt trädgård som vann. Den naturkänslan önskar jag skulle finnas i flera trädgårdar även i Sverige.

Jag fick hälsat på Dan P i går och påminde om att vi träffats. Det var 1999 och han hade bara haft egen trädgård något år. En typisk engelsk smal radhusträdgård i Peckham, London. SVT hade köpt in BBC-serien där Dan Pearson besökte trädgårdar i bl.a Japan och USA. För att introducera serien åkte jag till London och fick som en av de första journalisterna faktiskt komma till hans egen trädgård och filma.

Det kändes stort!

Jag är fortfarande glad över det ögonblicket och gläjds åt att Dan Pearson nu vunnit guld och blivit Bestinshow på Chelsea. Så grattis till Dan P och grattis till alla er som är på väg mot London och Chelsea Flower Show nu – ni har något att se fram emot!

IMG_6014

Best in show!

IMG_6080

Och så alla dessa samlingar av – pioner…

IMG_6084

violer…

IMG_6062

aurikler…

IMG_6061

och luktärter förstås!

Kommentarer