Favoritbesök på plantskola och kyrkogård

Ju oftare man åker till London desto mer upptäcker man. Ändå blir det gärna så att jag återvänder till favoritplatserna.
I dag har jag varit på Clifton Nurseries vid tunnelbanestationen Warvick Avenue.
Ingången ser ut som entrén till ett bättre hotell och sedan kommer man in i den lilla plantskolan som lär vara Londons äldsta garden-center.
Det ligger ju i de lite finare delen av staden så urvalet känns speciellt. Inte lyxigt, men det är stora plantor och god kvalité. Man märker att kunderna är välbärgade.
I år var det Clifton som levererade växterna och deras ägare Matthew Wilson stod för designen, till en av Chelsea flower shows visningsträdgårdar, Royal Bank of Canada. Den visningsträdgården fick en sliver-guilt medalj (snäppet under guld).
Från Clifton kan man gå upp till fina Little Venice och sedan promenera längs Regents Canal ner till Camden. Det hade jag tänkt, men tiden flög i väg och kl 13.45 hade jag stämt träff.
Med en kyrkogård.
I Highgate ligger en av de sju begravningsplatser som anlades i London på 1800-talet för att få bort alla döda från stadens centrum. Highgate tillhör den mest berömda, förmodligen för att flera kändisar är begravda här. Karl Marx vilar på den östra delen. Men det är den västra som är vackrast och här får man bara komma in på guidade turer.
Det är värt varenda pund att få komma in här med en kunnig guide. Turen går under gröna valv, längs katakomber och övervuxna gravar. Just nu blommar ramslök, aklejor, engelska blue-bells, hundkex och rams samtidigt som kastanjer och mängder med storvuxna träd står som gröna valv över platsen. Det är så himla vackert.
Nu packa om, för i morgon kommer 35 resenärer från Rosebuds Tours och då ska vi börja med att besöka familjen Raworths fina trädgård i Twickenham och sedan blir det Kew Gardens.
Mycket mer ska vi hinna med före söndag. Jag återkommer!

IMG_6187

Välskött.

IMG_6195

Från caféet ser man rakt ut i den fina försäljningsdelen.

IMG_6196

Kanalen som jag inte gick längs…

Kommentarer