Nytt grönt rum i staden

Än så länge ligger det granris i rabatterna men inte länge till. Snart sjuder det av liv i Hälsoträdgården i Kristianstad.

Det är så kul när det kommer till nya gröna rum i våra svenska städer. Hälsoträdgården i Kristianstad tillhör de absolut nyaste.

Förr låg kommunens gamla växthus i Tivoliparken och parken var förstås kristianstadsbornas promenadpark. Men nu är den mer än så. I höstas invigdes ett sprillans nytt orangeri och under säsongen hålls här odlingskurser för stora och små.

Faktiskt är de små särskilt viktiga i den här parken. I sommar kommer boken om familjen Jordärtskocka som bor i trädgåden. Det är bland annat Inka, känd från Trädgårdskampen på teve, som är med och berättar sagan om den jordiga familjen. Boken kommer att delas ut gratis till alla barn i Kristianstad när de börjar skolan.

I framtiden kommer alla barn i Kristianstad att fatta direkt vad kompost, maskar och grönsaker har gemensamt. Och vi andra som redan vet kan njuta av en ny trädgård mitt i staden, skön att promenera i och ett doftande orangeri att huka i under regniga dagar.

Härligt!

IMG_5044

IMG_5040

Vackert belyst orangeri mitt i Tivoliparken i Kristianstad.

Kommentarer