Mässdagar i Malmö

Oj, man blir lite matt av mässa. I fyra dagar har jag stått på Malmömässans scen och pratat trädgård.

Med Hannu och Peter. Med Tony och Annika. Med floristelever och pelargonodlare. Med känt folk. Och okänt.

Jag har till och lagat mat på scen tillsammans med Hannu vilket var väldigt roligt. Och uppskattat.

Så visst känner jag mig lite matt just nu (och ganska förkyld) men så himla roligt det är ändå att möta alla människor nu. Ivriga att våren ska ta fart. Nyfikna på vad de ska sätta för nya växter i trädgården i år och med hur mycket frågor som helst.

Det är bra. Fråga på. Genom att besöka mässor, plantskolor, parker, handelsträdgårdar och andra ställen där proffsen jobbar får vi tillfälle att få rätt svar på rätt fråga. Några fel frågor finns aldrig.

Allra gladast blev jag faktiskt av sista dagens absolut sista samtal. En kvinna från Halmstad kom fram och berättade han besökt min trädgård under Tusen Trädgårdar 2014 och att det förändrat hennes trädgårdsliv. Beviset hade hon på bild i sin telefon. Ett orangeri i fd garaget. Så glad jag blev att ha inspirerat henne till det.

Hos henne var det visserligen länge sedan bilen fått plats i garaget men nu var det tömt på skräp, nya fönster isatta och snart, snart skulle hon börja ställa in växterna där.

Så borde alla göra. Kör ut bilen, den kan stå utomhus, och låt garaget fyllas med grönt och blommor i stället.

orangeri

Det var det här som inspirerade Halmstadkvinnan att tömma garaget. Ingen dum idé!

IMG_3909Mitt bästa mässköp, en hackehackspettplansch.

Kommentarer