Årets första blåsippa!

En timme med räfsan och man blir som lycklig!

Och inte nog med det, årets första blåsippa har slagit ut i trädgården.

Inte mycket som slår det.

Jag räfsar försiktigt nu, bland löven finns knoppande scilla och hundtandsliljor och jag vill inte skada dem. Samtidigt står snödropparna så snyggt att ett för hastigt ryck med räfsan nackar dem och så ligger det små avhuggna snödroppshuvud i komposten. Vill man inte.

En liten nyckelpiga kravlade runt bland löven också men inte ett enda bi i de nyutslagna krokusarna. Jag blir lite orolig då. I fjol hade jag så himla lite bin och fjärilar. Trots att jag har massor med blommor och doftande växter. Flera gånger under sommaren såg jag däremot humlor som vinglade omkring på marken, som berusade, eller sjuka. Och jag använder såklart aldrig gifter, har aldrig gjort. Så jag hoppas att de vinglade för att de var trötta eller överförfriskade och att det inte händer igen.

Längtar redan till i morgon då jag får ta nya tag i vårrabatterna.

Nu väntar Lunds trädgårdsförening som ska få lyssna på mitt föredrag om Min egen och tusen andra trädgårdar. Vi ses kanske där!

IMG_5056

Borde kanske fylla på lite mer vatten i fågelbadet nu.

IMG_5049

Krokus men inga bin, var är ni?

IMG_5054

Hoppfullt på trädpionen.

IMG_5048

Massor med Tulipa sylvestris blir det i år. Hurra!

Kommentarer