Vår på tåg

Åker tåg, och njuter.

Himlen är blå, solen skiner och det känns verkligen vår i luften. Skåne visar sig från sin finaste sida idag. Åkrarna är gröna, flockar av rådjur betar och det torra fjolårsgräset är på väg att försvinna. Hade fönstret varit öppet hade jag säkert hört koltrasten också. Dessutom får man se baksidan av människors trädgårdar. Kanske inte alltid det de vill visa upp. Känns lite som att smygkika in i det mest privata ibland. Nåja, de vet väl att de bor vid stambanan.

Det är väldigt rogivande att åka tåg – och nu tänker jag förstås på tåg som går i tid… Man bara sitter där och låter landskapet flyta förbi. Internet är gratis numera i alla avdelningar och jag brukar få enormt mycket gjort på de här resorna.

I dag tänker jag skriva en artikel, en trädgårdstext till nya boken, fixa en del jobbmejl och börja på nya boken av Maj-Gull Axelsson som jag sett fram emot att få läsa.

I eftermiddag är jag framme i Stockholm och får träffa både dotter och vänner och i morgon dags för jobb på Åland.

Smidigt!

IMG_4618

Kommentarer