När proffsen arbetar

Det finns vissa saker som jag inte ger mig på. Trädbeskärning är en sådan sak. Jag tycker det är lätt att se på när andra klipper träd men när jag själv ska göra tvekar jag. För svårt helt enkelt. I stället ringer jag Alexandra. Hon är proffs!
Hon går ett par varv runt trädet, ställer sig en bit ifrån, måttar och tänker. Sedan tar hon på sig skyddsutrustning, knäpper fast visir och hörselskydd och tar sig an verket.

Jag blir alltid nöjd.

I dag var det en förvuxen hägg som fick lämna ifrån sig en del av sin krona. Egentligen hade jag nog tänkt fälla hela häggen. Den tar enormt mycket ljust på sommaren men Alexandra hindrade mig. Det går att beskära så att du får in ljus i orangeriet, sa hon. Och det gjorde det.

Så nu är häggen beskuren och får blomma som vanligt i maj. En frösådd fläder fick dock finna sig i att bli nedsågad helt och hållet. Och i morgon ska vi ta oss an trädgårdens värsta växare, ett skogsolvon som varken är särskilt vacker eller snyggväxt men det står så till att jag gärna vill behålla det.

Alexandra fixar så att det kommer att bli snyggt igen. Ni ska få se!

a4

In med ljus och luft.

a1

Det blir snygga snitt när proffsen jobbar.

a3

I morgon tar vi oss an skogsolvonet till vänster och jag tror att den risiga schersminen till höger ska få sig en omgång med sekatören. Av mig!

Kommentarer