Mitt gröna bibliotek

Åh vad jag är glad för mitt gröna bibliotek.

Varje gång jag är i en för mig ny trädgård så skaffar jag boken, tar med mig broschyren eller annan information. Det lönar sig även om jag nog lagt många tusen kronor bara på böcker vid det här laget.

Men nu har jag ett litet eget referensbibliotek som jag kan använda mig av när jag ska skriva mina egna böcker.

Och som jag kan låna ut ur. En vän som läser på en trädgårdsutbildning behövde en särskild bok som kurslitteratur. Stod den i min bokhylla? Ja det gjorde den.
Känner mig rik.

Och tänk i går sökte jag efter uppgifter om en kvinna med trädgård i Normandie. Det fanns inte mycket skrivit om henne. Jag har boken om hennes trädgård men där var det mest bilder och det har jag ju själv. Plötsligt dök det upp en länk att hon porträtterats i Gardens Illustrated i april 2009.

Hade jag den tidningen? Ja det har jag!
Långt fylligt porträtt. Hurra!

Ja, det dammar, ja, det tar plats och ja, det är tungt. Då och då men väldigt sällan sorterar jag. Fast det känns sällan riktigt bra. Förmodligen sorterar man bort just den bok som behövs ett år senare.

Så därför tror jag faktiskt jag ska ta och köpa mig en bokhylla till helt enkelt.

IMG_4558IMG_4557

Högavis med Gardens Illustrated – har jag nytta av. Fast nu måste jag nog sortera lite i blandningen.

 

Kommentarer