Kolonikoll

Ljuset är här! Och ska njutas av så länge det varar. Tog en promenad i solskenet. Bara ett kvarter från mitt ligger koloniområdet Granebacken. Där brukar jag snoka runt!
Tycker att just kolonier är så himla trevliga att promenera i. Man kommer så nära och får massor av idéer av att kika in över låga staket och häckar.
Koloniträdgårdarna kom ju till en gång för att förse fattigt folk med egen potatis, och frukt. Odla för att överleva faktiskt.

Idag är de livsviktiga på ett annat sätt, som gröna lungor i städerna och inspirerande plättar mitt i villabebyggelsen. Lika viktiga nu som då, fast på ett annat sätt.
Fast i dag var alla grindar till Granebacken låste. Jag kom inte in någonstans. Förr fanns det en smitväg via ett flerfamiljsjhus men den har man byggt in nu.
Hmmm. Fick nöja mig med att gå runt och snoka bäst det gick. Konstaterade i alla fall att många fortfarande höstgräver och planterar för en ny säsong med sådder. Inte så att sten och studsmattor tagit över än.

Avslutade min ganska korta promenad med att gå förbid några gamla trädgårdar i Arlöv där snödroppar och snöklockor sprider sig kopiöst. Kunde till min glädje se att snöklockorna är på väg upp, fast det dröjer nog ett par veckor till innan de blommar. Eller kanske mer, för nu ska det bli kallt igen påstås det.
Jag håller tummarna för att slippa kylan!

IMG_4444

Nysatt bokhäck. Bra tänkt av den här kolonisten.

IMG_4447

Snöklockorna visar sig mitt i plistern.

IMG_4436

Hemma hos mig står hortensian ’Zorro’ snyggt i januarisolen.

IMG_4435

Feta knoppar på trädpionen. Heja dig!

Kommentarer