Vart var jag på väg? Till Västerås!

Sitter på tåget på väg hem efter ännu en monsterdag ( det är då jag tar fram krigsmålningen… )

Tidig morgon. Verkligen. Gick upp 5.20 eftersom jag ändå inte kunde sova.

Taxin kom 5.45 och vilken tur, jag hann köpa frukost på Malmö Central. Visserligen var juicen jag köpte väldigt läskig. Rödbetor, äpple, ingefära och citron (?). Smakade gammal åkerjord. Inte god, men säkert väldigt nyttig.

Nåväl, tåget gick 6.11 och 11.25 var jag framme i Västerås. 13.05 – 13.35 pratade jag trädgård på 60plusmässan och efter lite eftersnack så kunde jag ta tåget hem igen 15.35.

Tack SJ. När tågen går är ni oslagbara! Då kan man åka genom halva, eller i alla fall en tredjedel, av Sverige på samma dag.

En dag på jobbet helt enkelt. Det blir så här ibland.

Och vad pratade jag då om i Västerås? Trädgård så klart. Och resor!

Nästa år åker jag – och förhoppningsvis några av er – bland annat till Azorerna i februari (Favoritresor), Belgien och Holland by boat i april (Grand Tours), Estland med Riksförbundet Svensk Trädgård i maj, London med Chelsea Flower Show, Skåne och Sydafrika igen (!) i maj, augusti och oktober  (Rosebud’s Tours) och så blir det säkert lite Danmark, en och annan Blekingetur och några endagarsutflykter till andra spännande resmål om ni vill. När ni vill?!

Hör av er till respektive researrangörer eller kolla med mig när reseandan faller på.

IMG_2943 Wachendorfia

Wachendorfia i Sydafirka.

IMG_8932

Kanaltur i Amsterdam.

chelsea

Dahlior på Chelsea Flower Show.

IMG_3491

Vingården Vergelegen i Sydafrika.

IMG_2221

Duc van Tool tulpan från 1595.

IMG_0084

Köp en tulpan annars får du en…. På trädgårdsmarknad i estniska Türi.

Kommentarer