Denna lilla värld…

Ibland händer det roliga och oväntade saker. I höstas när jag visade min trädgård för Skånes trädgårdsförening var det en kvinna som blev särskilt förtjust i vårt orangeri. Det vill säga vårt fd garage som fått helt nytt utseende och användningsområde.

I 24 år stod bilden därinne – nu är det världens bästa (och snyggaste) vinterförvaringplats.

Nå i alla fall. Ett par veckor senare ringde kvinnan och ville veta lite hur vi gjort. Jag berättade och sa samtidigt att om du gör ett orangeri så ring mig när det är klart.

I förra veckan ringde hon och bjöd in mig att titta.

Jag blev verkligen väldigt glad att hon inspirerats av min trädgård och förverkligat en egen dröm.

Det märkligaste av allt var kanske ändå när hon berättade om hur jag skulle hitta hem till henne. Hon bor i min kompis föräldrahem i Lomma! Och det var min kompis systers tonårsrum som numera är ett orangeri.

Så liten är världen!
Jag fick lov av Gunvor att publicera ett par bilder.

Inte bara orangeriet var intressant att se. Hela trädgården var kalasfin och i grunden arkitektritad 1963 av en av Rudolf Abelins släktingar.

IMG_2041

Gunvors orangeri sett från trädgården och

IMG_2045

trädgården sedd från orangeriet.

Kommentarer