Av andra lär jag mig mera

Åh vad det är roligt att åka på trädgårdsresa!

Har just vinkat av 54 glada västkustbor som varit ute och åkt med Åkrabergs resor och mig idag.

Vi började hos Anette på Boäng och hennes fantastiska trädgård. Stefan var förresten också hemma. På bilden står Anette mitt bland sina dagliljor tillsammans med Britt-Inger som jobbat på trädgårdsföreningen i Göteborg och kan så mycket om rosor. Väldigt bra att ha en sådan person med på resan. Hon visste att det var en Frühlingsduft som växer hos min granne!

Potager som används – det gillar jag, dagliljor i blom och till salu och finaste orangeriet. Så trevligt!
Så åkte vi vidare efter lunch till Katarina Johansson i Lund. Finare trädgård finns inte!
Väldigt inspirerad av Ulla Molin och utsökt vacker.

I år har Katarina ett helt nytt orangeri också och det skämde inte, det kan jag lova. Myrtenklot, silverbäddar, vackra fruktträd, häftiga bladformer och den finaste smaken. Det blir faktiskt inte snyggare än så.

På Alnarp hann vi med ett kort stopp hos sommarblommorna och kollade in våra favoriter av årets sådder. Populärt kan jag säga. Har ni inte varit på Alnarp i år så åk dit. Man blir sjukt sugen på ettåringar!

Avslutade dagen med fika hemma hos mig i Arlöv och jag tycker nog att vår trädgård dög i sällskapet. Det gör den faktiskt alltid. Tycker jag!

Att få se och höra andra berätta om sina trädgårdar – det är bästa sättet att bli en klokare människa själv. Och alltid kommer man hem med något nytt att plantera. Kanske en daglilja eller varför en liten myrtenplanta?

resa3

Anettes potager som är vacker och nyttig på samma gång.

resa2

Skörden ligger på tork hos Anette.

resa5

Katarina gillar myrten!

resa4

Orangerier – älskar dem!

resa6

Ulla Molin hade inte gjort det bättre!

resa7

Glad färgchock på Alnarp.

 

Kommentarer