Behövligt regn

Vått, vått, vått är det i trädgården i dag. Visst behövdes det regn och man måste ju inte gå ut och rensa just efter ett dagsregn. Eller jo man behöver ju det eftersom Göteborgs trädgårdsamatörer kommer till mig på fredag. Och lite fint vill jag ju ha då.

Aklejorna som var kalasfina för en vecka sedan är nu enbart trista, Nevadan som var mer än praktfull hänger som en säck och det är mycket som behöver stöttas, klippas in och putsas på. Och det är ju alldeles underbart roligt.

Börjar också så smått tänka på Tusen Trädgårdar den 29 juni. På fredag, den 6 juni, är sista anmälningsdagen. Du har väl inte glömt att registrera din trädgård?

Funderar faktiskt på att låna en trädgårdsängel av Åse som visade upp dem på Malmö Garden Show. Har ju ett hål där torkställningen brukar stå. Och torkställningen brukar inte få vara kvar i  trädgården när jag får besök. En trädgårdsängel hade passat perfekt!

IMG_6128

Den fina gula perennen som jag fick av Kalle i Saxemara i fjol har tyvärr blommat över och varför, varför skriver jag inte upp namnen på de jag inte vet. Grrrrrr.

Nu får jag stå där med skammen när någon frågar vad den heter. Vet inte. Men det kan ju komma någon under Tusen Trädgårdardagen som vet!
Det är därför man ska visa sin trädgård för andra. För att få hjälp och bli en klokare trädgårdsmänniska själv. Så enkelt är det.

Förresten tror jag att jag passar på att fråga redan på fredag när trädgårdsamatörerna är här. De vet säkert.

Förresten 2 så ses vi kanske i Laholm på dagen på fredag. Parkens dag firas där och jag hinner dit och hem innan amatörerna dyker upp hemma hos mig.

Mycket nu….Och förresten har jag inte tid att sitta här längre, måste ut och fylla på bokashin, min senaste leksak – perfekta komposten med mikrokryp som fixar matavafallet. Återkommer om den en  annan dag.

IMG_9857

Kommentarer