Borta, hemma, borta och Chelsea!

31 underbara dagar har maj månad och det händer så mycket i trädgården nu så man får nästan fnatt.

Kanske är det just det som trädgårdskämpen Peter Bengtsson drabbats av – försommarfnatt? Nej, Peter han är en genuin glädjespridare i trädgårdsvärlden.

I helgen var han på mässa på Margretetorp vid Hallandsåsen med sin glädjespridare, en traktor fylld med blomster. Han körde den själv hemifrån Ysby utanför Laholm. Det tog en timme och en kvart och halvvägs upp på Hallandsåsens värsta backe så funderade han nog lite på om lasset skulle ligga kvar eller kasa av…

Det blommade i vartenda hörn på Margretetorp och inne i konferensdelen var det föredrag varje hel och halv timme. Just så ska trädgårdsmässor vara tycker jag, fyllda med skönhet och kunskap.

Jag kom hem med en bokashi, ska börja kompostera med mikroorganismer. Och nästa vår ska jag köpa ett eget litet humlebo som kan pollinera min trädgård. Sedan skulle jag vilja ha höns också!
Men för att ha höns måste man vara hemma mer än jag är just nu. I morgon bär det iväg till London och Chelsea Flower Show och en trädgårdsresa torsdag-söndag med Rosebuds.

Underbara maj!

I trädgården blommar:

IMG_9312

trädpion …..

IMG_9303

äkta kvitten…

IMG_9299

och gul magnolia.

Jag är tokig som åker hemifrån just nu!!!

 

Kommentarer