Marknadsfynd

Jag har faktiskt egen saffranskrokus hemma men den skörden räcker väl ungefär till en halv lussekatt. I går var det marknad i Almunecar och då köpte jag 10 gram saffran i en finfin plåtburk. Det är ju inte så billigt här heller, 30 Euro för tio gram, men det var kanonkvalité och vi använder mycket och gärna saffran hemma. Så det känns som ett fynd.

Det är väldigt kul att gå på marknad i södra Europa. Här är det inte så mycket prydnadssaker och finprylar som säljs utan det man behöver till vardags; underkläder, madrasser och skor blandat med köksredskap, väskor och billiga strumpor. Och så kryddor, grönsaker och blommor förstås. Innan jag åker hem ska jag köpa med mig finfin vitlök för 1 Euro.

kiri

Lite fröer, pinjenötter och en kirimojafrukt åkte ner i väskan i går.

Har ni smakat kirimoja?
Det är den gröna frukten som ser ut som en handgranat. Eller ett tummat äpple. Lite söt, päronliknande smak – inte så himla god tycker jag. Och mycket stora kärnor är det i den. Men kirimojaglassen däremot. Den är jättegod!
I dag är det regn i södra Spanien. Och lite kallt. Tycks vara enda platsen i Europa där det är dåligt väder just nu.

Man får stå ut….

glas

Kommentarer